Poetin waarschuwt dat ‘woke’ het Westen vernietigt: Het gebeurde in Rusland, het is slecht, het vernietigt waarden

De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag tijdens een toespraak de extreem-linkse woke-ideologie, die volgens hem de oorzaak is van maatschappelijke misstanden in de hele westerse wereld, scherp bekritiseerd en gezegd dat deze niet anders is dan wat er in Rusland tijdens de revolutie van 1917 is gebeurd.

Poetin maakte de opmerkingen tijdens een plenaire zitting van de 18e jaarlijkse bijeenkomst van de Valdai International Discussion Club in Sochi met als onderwerp “Global Shake-up in the 21st Century.” De opmerkingen van Poetin werden vertaald door een tolk en die video werd geüpload naar de website van de Russische regering.

“We zien met verbijstering de verlamming die zich ontvouwt in landen die er aan gewend zijn geraakt zichzelf te zien als de vlaggenschepen van de vooruitgang,” zei Poetin tijdens een evenement waar hij een paar uur sprak. “Natuurlijk, het gaat ons niet aan of wat er gebeurt, de sociale en culturele schokken die zich in sommige landen in de westerse landen voordoen, sommigen geloven dat het agressief uitvlakken van hele bladzijden van je eigen geschiedenis, de positieve actie in het belang van minderheden, en de eis om afstand te doen van de traditionele interpretatie van zulke basiswaarden als moeder, vader, familie en het onderscheid tussen de seksen een mijlpaal zijn … een vernieuwing van de samenleving.”

Poetin zei dat de westerse naties het recht hadden te doen wat zij wilden, maar dat “de overgrote meerderheid van de Russische samenleving” deze nieuwe denkwijzen afwees.

“De bereidheid van de zogenaamde sociale vooruitgang gelooft dat het brengen van een nieuw geweten, een nieuw bewustzijn aan de mensheid, iets dat meer correct is,” zei Poetin. “Maar er is één ding dat ik zou willen zeggen: De recepten die ze bedenken zijn niets nieuws. Hoe paradoxaal het ook mag lijken, maar dit is iets wat we in Rusland hebben gezien. Het gebeurde in ons land al eerder na de revolutie van 1917, de bolsjewieken volgden de dogma’s van Marx en Engels. En ze verklaarden ook dat ze de traditionele levensstijl zouden gaan veranderen, de politieke, de economische levensstijl, evenals het begrip zelf van moraliteit, de grondbeginselen voor een gezonde samenleving. Ze probeerden eeuwenoude waarden te vernietigen, de relatie tussen de mensen te herzien, ze moedigden aan tot het informeren van de eigen geliefden, en families. Het werd geprezen als de mars van de vooruitgang. En het was erg populair over de hele wereld en het werd gesteund door velen, zoals we zien, het gebeurt op dit moment. “

“Overigens, de bolsjewieken waren absoluut onverdraagzaam tegenover andere meningen, anders dan die van henzelf,” vervolgde Poetin. “Ik denk dat dit je moet herinneren aan iets dat aan het gebeuren is. En we zien wat er in de westerse landen gebeurt, het is met verbijstering dat we de praktijken zien die Rusland vroeger had en die we op verre weg hebben achtergelaten, de strijd voor gelijkheid en tegen discriminatie verandert in een agressief dogmatisme op de rand van absurditeit, wanneer grote auteurs uit het verleden zoals Shakespeare niet meer worden onderwezen op scholen en universiteiten omdat ze aangekondigd als achterlijke klassieken die het belang van geslacht of ras niet begrepen.”

“In Hollywood zijn er folders die je eraan herinneren wat je moet doen in de bioscoop, in de films, hoeveel persoonlijkheden en acteurs je hebt, wat voor kleur, welk geslacht, en soms is het zelfs nog strakker en strenger dan wat het Departement van Propaganda van het Centraal Comité van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie deed,” zei hij. “En de strijd tegen racisme, wat een verheven doel is, verandert in een nieuwe cultuur, een opheffingscultuur, en in omgekeerde discriminatie, racisme in de omgekeerde richting. En het drijft mensen uit elkaar, terwijl de ware strijders voor burgerrechten juist probeerden die verschillen op te heffen. Ik vroeg mijn collega’s dit citaat van Martin Luther King te vinden, en hij zei: “Ik heb een droom, dat mijn vier kleine kinderen op een dag zullen leven in een natie waar zij niet zullen worden beoordeeld naar de kleur van hun huid, maar naar de inhoud van hun karakter. Dat is een echte waarde.”

“Weet u, de bolsjewieken hadden het over het nationaliseren van niet alleen het bezit, maar ook van vrouwen,” vervolgde Poetin. “De voorstanders van nieuwe benaderingen gaan zo ver dat ze de hele notie van man en vrouw willen elimineren, en degenen die durven te zeggen dat mannen en vrouwen bestaan en dat dit een biologisch feit is, die worden allemaal vrijwel verbannen. Ouder nummer één, ouder nummer twee, of de ouder die gebaard heeft, of in plaats van moedermelk, zeg je menselijke melk. En je zegt dat allemaal, zodat de mensen die niet zeker zijn van hun seksuele agenda niet ongelukkig zijn.”

“En ik zou willen zeggen dat dit niet iets nieuws is, en de jaren ’20 en ’20, de Sovjet-couture Tagore kwam met de zogenaamde ‘Newspeak’, en ze dachten dat ze daarmee een nieuw bewustzijn aan het opbouwen waren en met nieuwe waarden kwamen, en ze gingen zo ver dat we de gevolgen tot op de dag van vandaag voelen,” concludeerde hij over de kwestie. “Er zijn een aantal monsterlijke dingen wanneer je kinderen van jongs af aan leert dat een jongen gemakkelijk een meisje kan worden en je hen deze selectie, deze keuze oplegt. Je duwt de ouders opzij en laat het kind deze beslissingen nemen die hun leven kunnen verwoesten. En als we het beestje bij de naam noemen, dan is dit bijna een misdaad tegen de menselijkheid en dat alles onder de vlag van de vooruitgang, terwijl sommige mensen dat gewoon willen doen.”

WATCH:

Bron: Ryan Saavedra


Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

Geef een antwoord