Oekraïense politie vermelde “opruimingsactie” te hebben uitgevoerd in Bucha, een dag voordat video’s over de stoffelijke overschotten opdoken.

Oekraïense politie zei “opruimingsactie” te hebben uitgevoerd in Bucha, een dag voordat video’s over de stoffelijke overschotten opdoken.

De Oekraïense politie berichtte op Facebook dat ze een “opruimingsactie” had uitgevoerd in Bucha, een dag voordat video’s opdoken waarop de dode lichamen te zien waren die verspreid lagen over de nederzetting, terwijl de woordenstrijd over de vermeende “oorlogsmisdaad” voortduurt.

NAVO-mogendheden en pro-Oekraïense commentatoren hebben de vermeende gruweldaad aangegrepen in een poging de oorlog te laten escaleren, waarbij gastheren en gasten van MSNBC zelfs beweren dat het een rechtvaardiging is om Rusland rechtstreeks aan te vallen en Amerikaanse laarzen op de grond te zetten in Oekraïne.

MSNBC gastheer Ali Velshi eiste “directe militaire betrokkenheid”, iets dat bijna onvermijdelijk de Derde Wereldoorlog zou ontketenen, in reactie op het vermeende incident.

[tweet: MSNBC is vanochtend een volmondig voorstander van directe VS/NAVO interventie. De regelrechte voorstander van oorlog heeft een nieuwe versnelling bereikt]

Voormalig legermajoor John Spencer verscheen ook in dezelfde show om Amerikaanse “laarzen op de grond” in Oekraïne te eisen.

[tweet: MSNBC overschreed vandaag de drempel om te lobbyen voor WO III.]

Moskou heeft betrokkenheid ten stelligste ontkend en beweert dat Oekraïne de stad heeft beschoten nadat de Russische troepen zich al hadden teruggetrokken.

Het enige bewijs dat tot nu toe is geleverd dat wijst op Russische verantwoordelijkheid zijn de beweringen van de Oekraïense autoriteiten, die door de mainstream media ademloos worden overgenomen zonder ook maar een greintje scepsis.

[tweet: Margaret Brennan van CBS gaf toe dat het team van de Oekraïense president Zelensky haar de video’s had “overhandigd” en dat ze werden uitgezonden, zoals journalist Michael Tracey schreef, zonder “enige onafhankelijke bevestiging”.]

Het idee dat de Oekraïense autoriteiten, die al zijn betrapt op het in scène zetten van talloze incidenten in een poging om te lobbyen voor meer militaire betrokkenheid van de NAVO, hierover zouden liegen, is blijkbaar niet eens in overweging genomen.

Een tijdlijn uit de rapportage van de New York Times suggereert dat pro-Oekraïense Azov neo-nazi-militanten Boeka binnenvielen nadat de Russische troepen waren vertrokken en nadat de burgemeester van Boeka de bevrijding van de stad had aangekondigd, zonder melding te maken van enige wreedheden.

Feiten:

  • 30 maart: Ru troepen verlaten Bucha

Het Oekraïense ministerie van Defensie plaatste begin zondag een video en beschuldigde de Russische strijdkrachten van het executeren van burgers in een buitenwijk van de hoofdstad, waar de straten bezaaid liggen met lijken in burgerkleding in de nasleep van de Russische terugtrekking.

Op de beelden zijn drie lichamen in burgerkleding te zien, bijeengepakt aan de kant van de weg in de buitenwijk, Bucha. Een witte doek bindt de handen van één lichaam achter de rug, en een opgedroogde plas bloed spreidt zich uit vanaf het hoofd.

“Lokale burgers werden willekeurig geëxecuteerd, sommigen met de handen op de rug gebonden,” schreef het ministerie in een tweet bij de video. De verklaring voegde eraan toe dat de scènes een “Nieuw Srebrenica” waren, een verwijzing naar een massamoord tijdens de Bosnische oorlog:

Russische functionarissen reageerden niet onmiddellijk op de aantijgingen. The New York Times was niet in staat de beweringen van het Oekraïense ministerie van Defensie en andere functionarissen onafhankelijk te verifiëren.

[tweet: Gisteravond heeft Sergej “Bootsman” Korotkikh, een beruchte neonazi en lid van Azov, een video geplaatst met de titel “De Bootsmannen in Boeka”. Op 6 seconden kun je duidelijk de dialoog horen:

“Er zijn jongens zonder blauwe armbanden, mag ik ze neerschieten?”
“Fuck yeah”]

Volgens een ander bericht postte de Oekraïense nationale politie op Facebook hoe ze een “ontruimingsoperatie” had uitgevoerd in Bucha voordat de vermeende wreedheden plaatsvonden, vergezeld van een video van hun mannen die in de stad rondliepen.

“Vandaag, op 2 april, in de bevrijde stad Boeka, regio Kiev, begonnen speciale eenheden van de Oekraïense nationale politie het gebied te zuiveren van saboteurs en handlangers van Russische troepen,” aldus de Facebook-post.

Zoals altijd, met propaganda aan beide kanten, is het vrijwel onmogelijk om te weten wat er in Bucha is gebeurd, maar om te beweren dat het een open en gesloten geval van “oorlogsmisdaden” is, zoals de westerse media zonder enig onafhankelijk bewijs verkondigen, is duidelijk potsierlijk.

Bron:  Paul Joseph Watson


Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

Geef een antwoord