Rusland presenteert bewijs van ontwikkeling biologische wapens in Oekraïne

Het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie zegt in het bezit te zijn van documenten die de werking van geheime biologische laboratoria in Oekraïne aantonen. Uit de documenten blijkt ook dat gevaarlijke ziekteverwekkers zouden zijn vernietigd na het begin van de Russische interventie in Oekraïne.

Het Russische Ministerie van Defensie in Moskou heeft documenten van werknemers van Oekraïense biolaboratoria in handen gekregen waaruit blijkt dat in Oekraïne in de onmiddellijke nabijheid van Russisch grondgebied componenten voor biologische wapens zijn ontwikkeld.

Zoals het persbureau RIA-Novosti onder meer meldde, vertelde generaal-majoor Igor Konasjenkov, de officiële perswoordvoerder van het ministerie van Defensie, aan verslaggevers:

“Tijdens de uitvoering van de speciale militaire operatie zijn bewijzen aan het licht gekomen dat het regime in Kiev haastig de sporen van het door het Amerikaanse ministerie van Defensie gefinancierde militaire biologische programma in Oekraïne heeft uitgewist.”

Het ministerie van Defensie heeft zondag enkele van de verkregen documenten op zijn website en op diverse sociale netwerken gepubliceerd.

Het Russische ministerie van Defensie heeft een bevel van het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt om pathogenen en daden van vernietiging in de biolaboratoria van Poltava en Kharkiv te vernietigen
t.me/rian_ru
/151638

Volgens Konashenkov had het Pentagon na het begin van de speciale operatie “ernstige zorgen” dat de wereld kennis zou kunnen nemen van de geheime biologische experimenten op het grondgebied van Oekraïne. Om de schending door Washington en Kiev van artikel 1 van het VN-Verdrag inzake het verbod op bacteriologische (biologische) en toxinewapens te verdoezelen, heeft het Oekraïense Ministerie van Volksgezondheid een instructie aan alle biolaboratoria gezonden om de voorraden gevaarlijke ziekteverwekkers met spoed te elimineren. Deze instructie kwam nu onder meer in het bezit van de Russische autoriteiten.

“We hebben documenten ontvangen van werknemers van biolabs op het grondgebied van Oekraïne over de vernietiging van bijzonder gevaarlijke ziekteverwekkers – ziekteverwekkers van de pest, miltvuur, tularemie, cholera en andere dodelijke ziekten – die werd uitgevoerd als een dekmantel,”

Konashenkov zei. Het Russische ministerie van Defensie is voornemens de resultaten van de analyse van de documenten in de nabije toekomst te presenteren.

Reeds eind februari doken talrijke geruchten op dat de Russische president Vladimir Poetin besloten zou hebben in Oekraïne in te grijpen, onder meer wegens de toenemende activiteit in het land van geheime laboratoria voor de productie van chemische en biologische wapens. De officiële vertegenwoordiging van de VS in Oekraïne informeert op haar website namelijk over een onderzoeksprogramma op Oekraïens grondgebied dat sinds 2016 door het Amerikaanse ministerie van Defensie wordt uitgevoerd en dat moet dienen om biologische dreigingen te verminderen.

https://de.rt.com/nordamerika/132709-nach-social-media-geruchten-zu/

Naast de informatie over het bio-onderzoekprogramma van de VS was het tot eind februari mogelijk om informatiedocumenten over de afzonderlijke Oekraïense laboratoria van de VS van het gezamenlijk uitgevoerde onderzoekproject te downloaden van de website van de Ambassade van de VS in Oekraïne. Deze toegang is sindsdien echter geblokkeerd. Hoewel het in de ochtend van 26 februari nog mogelijk was om op de website meer gedetailleerde informatie over de laboratoria te verkrijgen, konden de documenten vanaf de avond van diezelfde dag niet meer via de verstrekte links worden ingezien. De Amerikaanse ambassade in Oekraïne heeft echter geen informatie verstrekt over de redenen voor de blokkering.

De speculaties dat de VS biologische en chemische wapens produceren in de onmiddellijke nabijheid van de Russische grenzen, met name in Oekraïne, gaan terug op beschuldigingen die vorig jaar zijn geuit door Nikolai Patrushev, de secretaris van de Russische Veiligheidsraad, die beweerde dat de VS biologische laboratoria exploiteren, met name aan de grenzen met Rusland en China.

Patrushev antwoordde in een interview met de Russische krant Kommersant op de vraag of China de pandemie van het coronavirus opzettelijk heeft veroorzaakt:

“Ik stel voor dat u kijkt hoe steeds meer biologische laboratoria onder toezicht van de VS overal ter wereld verrijzen, en toevallig vooral aan de grenzen van Rusland en China.”

Bron: https://de.rt.com/international/133326-russland-legt-beweise-fur-entwicklung/


Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

Geef een antwoord