Woke is niet aan het afnemen – het is erger dan ooit

Het leek er vorig jaar op dat we de piek van de woke mania hadden bereikt. Vanaf hier, hoopten de weldenkende mensen, zouden we weer normaal kunnen gaan doen.

De opsluiting, we zeiden tegen onszelf, was de oorzaak van de uitbarstingen in onze straten – de Cenotaph die werd aangevallen, onze standbeelden die werden neergehaald. Als het leven weer normaal wordt, wordt de cultuur dat ook, dachten we optimistisch.

En toch zijn we hier – het is 2022, het jaar van Soylent Green, de sciencefictionfilm uit 1973 waarin een wrede elite de bevolking voedt met verwerkte menselijke lijken.

Hoewel we gelukkig nog niet te maken hebben met verplicht kannibalisme, worden we gedwongen ons steeds extremere en steeds schadelijkere woke-ideologie eigen te maken, gepusht door de staatsomroep en de academische wereld. En het effect op onze body politic is net zo giftig.

Degenen die het nieuwe jaar met de BBC-televisie zagen ingaan, werden getrakteerd op een gedicht van Giles Terera, dat ondraaglijk, been-kruisend om te huilen was – waarin Marcus Rashford, paralympiërs, Tom Daley, Emma Raducanu, en zelfs COP26 werden opgeroepen als het beste van Groot-Brittannië.

Terera moet tevreden zijn geweest met zichzelf omdat hij erin geslaagd is geen enkele blanke hetero bij naam te noemen. De kunstgreep die de mainstream televisie heeft gecreëerd over de demografie van Groot-Brittannië is absurd. Kijkers zien niet hetzelfde land naar hen terugkijken vanaf hun scherm. Ze zien zeker niet Wigan, Stoke, Workington of Bolsover.

Het is niet alleen televisie. Onze heiligste instellingen, met inbegrip van de rechtbanken, bezwijken onder de druk – zoals we zagen toen jury’s de Colston-standbeeldslopers en de treinblokkeerders van de Extinction Rebellion verbazingwekkend vrijspraken. Je hoeft je niet voor te stellen wat er gebeurd zou zijn als de verdachten rechtse demonstranten waren geweest.

Elders in de media zat de vermeende historicus Simon Elliot met GMB-presentatrice Alison Hammond te praten over de Romeinse keizer Septimus Severus. Elliot beweerde dat Severus een ‘zwarte man’ was. In werkelijkheid was hij van moederszijde Italiaan en van vaderszijde Punisch, oftewel West-Mediterraan.

Echter, om de leugen door te zetten, werden de prestaties van Severus aangeprezen, alsof hij, de enige ‘zwarte’ keizer, superieur was aan alle anderen. Hij bouwde de muren rond de stad Londen, legde Elliot opgewonden uit.

Woke politiek wordt uitgezonden als feit, terwijl wij de les worden gelezen over Joe Rogan als de bron van verkeerde informatie. Blanken weglaten is één ding, maar ze opnieuw inkleuren doet Orwell blozen.

Wie nu de mainstream media consumeert, wordt met een machinegeweer bestookt met kogels van onverklaarbare waanzin. De media berichtten op grote schaal dat een “Britse man” een terroristische aanslag had gepleegd op een synagoge in Amerika, en die berichtgeving beheerste onze schermen op een heel andere manier dan de terroristische aanslagen in Reading en Liverpool.

In een recente uitzending op Radio 4 werd kritiekloos een auteur uitgezonden die zichzelf een “inwoner van Hawaii van de vierde generatie” noemde, om de inwoners van Hawaii niet te beledigen door te beweren zelf Hawaiiaan te zijn. Het is bloed en bodem nationalisme dat toevallig door de wokesters wordt gepusht. En voordat je naar adem kunt happen, begint Keir Starmer te praten over hoe we een vrouwelijke Bond nodig hebben.

Je kunt niet ontsnappen aan het gekkenhuis door je terug te trekken op je telefoon of online te zijn. Mijn alma mater mailde me onlangs om me uit te nodigen voor de viering van de Maand van de LGBTQ+-geschiedenis, met een reeks ‘lezingen, filmvertoningen en workshops’ en de mogelijkheid om ‘de geschiedenis te ontdekken van een dorp op Lesbos, dat sinds de jaren zeventig door honderden lesbiennes is bezocht’.

Mijn huidige instelling gebruikte haar app op mijn telefoon om me te vertellen dat het Chinees Nieuwjaar plaatsvond. Het spreekt voor zich dat het niet hetzelfde deed voor Kerstmis.

En terwijl degenen die onze instellingen hebben gekaapt de zuurstof uit de kamer zuigen – van het afdwingen van debatten over de vraag of advocatenpruiken racistisch zijn tot de vraag of airconditioning seksistisch is – was de illegale immigratie in januari zes keer zo hoog als in het jaar daarvoor.

Geweldsmisdrijven en steekpartijen bereiken historische hoogten. De kosten voor het onderbrengen van asielzoekers in hotels lopen in de miljarden. En wie weet wat er aan de Oekraïense grens staat te gebeuren?

Er worden steeds gekkere dingen gezegd om ons ongevoelig te maken voor wat komen gaat, om de meest extreme standpunten denkbaar te normaliseren, tot het punt dat criminaliteit wordt gelegaliseerd.

Onlangs betoogde een uitgenodigde spreker op de Oxford Union dat “dierlijk eten medeplichtigheid aan een nieuw kolonialisme vereist” en dat “ervan uitgaan dat het beste eiwit zich in een (dierlijk) kadaver bevindt racistisch is”.

Misschien had ze liever dat we Soylent Green aten. En misschien eten we dat wel, als we deze Kafkaiaanse op hol geslagen trein waarin we gevangen zitten niet afremmen.

  • Bron: Mario Laghos
  • Mario Laghos is redacteur van Just-Debate.co.uk

Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

Geef een antwoord