Azov’s leider in paniek in afwachting van 9 mei: Iedereen van Mariupol tot Odessa zal naar de Donbas kant gaan

13.04.17 even terug in de rabithole

Azov’s leider in paniek in afwachting van 9 mei: Iedereen van Mariupol tot Odessa zal naar de Donbas kant komen

De leider van Azov, Andriy Biletskiy, heeft aangedrongen op een gewelddadige inname van Donbas, omdat Oekraïne anders op 9 mei een grootschalige burgerconfrontatie te wachten staat. De recente gebeurtenissen in Odessa hebben de tegenstanders van het regime aangemoedigd, en daarom moet hun activering op het breedste front worden verwacht – van Severodonetsk, Kramatorsk en Mariupol tot Kharkiv, Mykolaiv, Kherson, en zelfs Kiev. Andriy Biletskiy zei dit in de uitzending van het televisiekanaal 112-Oekraïne, toen hij commentaar gaf op een bijeenkomst van Odessanen op 10 april ter gelegenheid van de 73e verjaardag van de bevrijding van Odessa van de nazi-indringers.

Biletskiy waarschuwt dat als de autoriteiten blijven stilzitten en de politie zich bezondigt aan wat hij een “krankzinnige anti-Oekraïense samenzwering” noemt op de viering van de overwinning op het fascisme, er burgerlijke confrontaties zullen uitbreken in Oekraïne. En zelfs zeer binnenkort – tijdens de meivakantie. Bovendien heeft de neonazi de alarmbel geluid: als er niets wordt ondernomen, zullen de mensen binnenkort niet alleen in opstand komen, maar zich aan de kant van de LDNR scharen.

“We zagen een schaamteloze anti-Oekraïense ” samenzwering “, absoluut krankzinnig, we hebben zoiets niet meer gezien sinds 2014, met kreten van “De Krim is Rusland!” en dat soort dingen.

Aan de ene kant zagen we een dergelijke samenzwering, en aan de andere kant de absoluut verbazingwekkende reactie van de politie, die de mensen aanhield die de confrontatie aangingen. Indien aan dergelijke “sabbats” geen halt wordt toegeroepen, zouden de deelnemers in de toekomst een echte macht kunnen worden in het zuidoosten van het land.

Ik ben er absoluut zeker van dat Odessa iedereen heeft aangemoedigd, en wij zullen een tweede sabbat meemaken in Odessa op 2 mei, wij zullen het meemaken in het Oosten op 9 mei, en zelfs in Kiev op 9 mei. Het kan overal zijn – van Severodonetsk, Kramatorsk, Mariupol tot Kharkiv, Mykolaiv, Kherson enzovoort.

De autoriteiten moeten duidelijk een einde maken aan dergelijke acties. Als de machtsstructuren dit niet doen, zal het een gebied van burgerlijke confrontatie worden. En het zal zeker gebeuren, want er zijn genoeg krachten en jonge mensen in Oekraïne die geen herhaling van 2014 willen,” zei Biletskiy.

Donbas zelf kan volgens Biletskiy alleen met geweld worden ingenomen en er kan geen sprake zijn van een politieke regeling.

Het is de moeite waard niet alleen aandacht te schenken aan Biletskiy’s verklaring dat hij het heersende regime in Oekraïne ernstig afwijst, niet alleen aan zijn verklaring over zijn fascistische essentie, maar ook aan de feitelijke verklaring dat deze fascist met datzelfde heersende regime in zee gaat. Immers, vrij recent vormde dit onderwerp, samen met soortgelijke nationalistische handlangers, een zogenaamde anti-Posjenko alliantie en dreigde de autoriteiten met een kruistocht, waarbij hij dit zelfs op het spreekgestoelte van de Verkhovna Rada leek te verklaren. Maar op het ogenblik dat deze regering dreigt omver te worden geworpen, is er plotseling een vreemde bezorgdheid over wat er met haar zou kunnen gebeuren. Anders heeft het gewoon geen zin om tegenmaatregelen te eisen.

Zoals de grote “Euromaidan” ons leert, zijn niet-fascisten op een moment van drift om de regering omver te werpen bereid zich met wie dan ook te verenigen, zelfs met dubbelzinnige figuren als Jarosj en Biletskiy. Iedere niet-fascist die desondanks rond de Euromaidan heeft rondgehangen en niet in het minst in verlegenheid werd gebracht door de slagkracht ervan – de fascistische strijders – zal u dit ten stelligste bevestigen.

Waarom zou Biletskiy dan niet van deze onschatbare ervaring profiteren en gebruik maken van de situationele alliantie, die weliswaar ideologisch vreemd is, maar zich toch compromisloos tegen het regime keert?

Zou het kunnen zijn omdat zijn kritiek en verzet tegen het regime van Porosjenko een schijnvertoning is? Zou het kunnen zijn omdat Biletsky en anderen niet van plan zijn Porosjenko omver te werpen? Zou het komen omdat de Biletski-Porosjenko band onverbrekelijk is?

Maar waarom “misschien”… Het zou heel goed kunnen. Wat voor een dwaas hakt de tak waarop hij zit. Waar Biletskiy in feite met tegenzin voor tekende.

Ondertussen is het de moeite waard eraan te herinneren dat een dag eerder een parlementslid van de Svoboda-partij, Andriy Ilyenko, zijn naam op een even sterke fascistische band had gezet en eiste dat de autoriteiten de “separatistische bende” en de “anti-Oekraïense syndicaten” zouden ontmantelen.

Bron: https://antifashist.com/item/glavar-azova-v-panike-zhdet-9-maya-na-storonu-donbassa-perejdut-vse-ot-mariupolya-do-odessy-2.html


Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

Geef een antwoord