Ex-FBI intel chief: Clinton-campagne gebruikte ‘gekunstelde desinformatie’ om kiezers te misleiden in 2016

“Dit is meer dan alleen politieke vuile trucs,” zegt Kevin Brock. “Politieke vuile trucs hebben meestal enige basis in de waarheid, maar ze hebben gewoon dingen verzonnen.”

Terwijl de regering Biden haar nieuwe Disinformation Governance Board pusht, zegt de voormalige inlichtingenchef van de FBI dat hij er nu van overtuigd is dat de campagne van Democraat Hillary Clinton in 2016 “gekunstelde desinformatie” heeft gebruikt om te proberen Amerikanen te misleiden in hun overtuiging dat Donald Trump een Russische aanwinst was.

“Dit is meer dan alleen politieke vuile trucs,” vertelde gepensioneerd assistent-directeur voor Inlichtingen Kevin Brock woensdag aan het televisieprogramma “Just the News, Not Noise”. “Politieke smerige trucjes hebben meestal enige basis in de waarheid. Maar ze hebben gewoon dingen verzonnen.”

Brock, een van de meest gerespecteerde voormalige leidinggevenden van het bureau, zei onder de indruk te zijn van de manier waarop speciaal raadsman John Durham de vervolging van voormalig Clinton campagne advocaat Michael Sussmann heeft gebruikt om bloot te leggen hoe het valse Rusland heimelijke verhaal werd geconstrueerd.

Sussmann, die onschuldig pleitte en eind deze maand terecht moet staan, wordt ervan beschuldigd in de herfst van 2016 tegen de FBI te hebben gelogen toen hij ontkende dat hij namens een cliënt handelde toen hij het bureau valse beschuldigingen overmaakte dat Trump een geheim communicatiekanaal met het Kremlin had.

Durham heeft recent bewijs blootgelegd waaruit blijkt dat de eigen onderzoekers van de Clinton-campagne sceptisch waren over de beschuldiging, die door één werd omschreven als een “red herring.” De onderliggende gegevens lieten niet meer toe dan een “gevolgtrekking” op zijn best, volgens een ander. Vorige week onthulden aanklagers een e-mail waaruit blijkt dat een journalist het onderzoeksteam van de campagne weken voordat het de FBI benaderde, had verteld dat een van de beweringen over Trump en Rusland “onzin” was.

“Dit is de manier waarop desinformatie echt wordt ontmaskerd, niet door een of andere gekunstelde overheidsinstantie, maar door bewijsmateriaal dat in de rechtbank wordt gepresenteerd en dat de waarheid aan het licht brengt van wat er is gebeurd,” zei Brock over de recente bewijsaanbiedingen van de aanklager in de rechtbank. “Wat Durham methodisch doet, is een zaak uiteenzetten dat de Hillary Clinton campagne, de Democratische Partij gefabriceerde desinformatie gebruikte in een samenzwering, op een samenzweerderige manier, om de Amerikaanse kiezer te misleiden in de aanloop naar de verkiezingen.”

Brock heeft scherpe kritiek geuit op zijn voormalige agentschap, omdat het de samenzweringszaak tegen Rusland twee jaar lang heeft laten voortduren zonder voldoende basis of sterk bewijs.

Hij zei dat Sussmann’s benadering van de FBI moet worden bekeken in een grotere context dat de Clinton-campagne en de Democratische Partij de FBI, de CIA, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de nieuwsmedia vanuit meerdere hoeken overspoelden in een poging om het Rusland-heimelijke verhaal met gebrekkig bewijs zoals het Steele-dossier te verkopen en een onderzoek te laten starten.

“Dit is veel meer dan een advocaat van de Clinton-campagne die tegen de FBI liegt,” zei Brock. “Hij gebruikt deze aanklacht om een groter verhaal, een groter verhaal bloot te leggen.

Durham “noemde het een joint venture van samenzweerderige acties die informatie verdraaiden,” legde Brock uit, verwijzend naar Durham’s recente gerechtelijke depots. “… Het Amerikaanse volk werd zeker bedrogen.”

Brock uitte ook zijn bezorgdheid over de onlangs opgerichte Disinformation Governance Board van het Homeland Security Department, en zei dat het een vergissing zou zijn als het agentschap het zou gebruiken om de meningsuiting van Amerikanen te scheidsrechteren en dat het rijp is voor politiek misbruik.

“Ik denk dat desinformatie in de ogen van de toeschouwer ligt,” zei hij. “Ik denk dat de meeste mensen vermoeden dat al deze informatie zal worden verspreid door de ene politieke partij in plaats van de andere. En dus is het gevaar van zo’n bestuurscollege dat het gebonden zal zijn aan de partij die op dat moment in de regering aan de macht is om de oppositie het zwijgen op te leggen of haar standpunten te dempen.

“DHS, de secretaris, heeft veel moeite gedaan om te zeggen: ‘Nee, we zijn alleen geïnteresseerd in het tegengaan van Russische desinformatie of Chinese desinformatie op sociale media platforms,’ voegde hij eraan toe. “Maar het is iets dat moet worden behandeld, en ik denk dat we er naar kijken als iets om op onze hoede voor te zijn.”

Bron: John Solomon

https://nworeport.me/2022/05/06/ex-fbi-intel-chief-clinton-campaign-used-contrived-disinformation-to-deceive-voters-in-2016/


Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

Geef een antwoord