Criticus Zelenski op bevel van Oekraïense regering gearresteerd in Spanje

Ook al veroordeelde hij de Russische invasie.

Een populaire YouTuber en criticus van president Zelensky werd in Spanje gearresteerd op bevel van de Oekraïense regering op beschuldiging van verraad en riskeert uitlevering, ondanks het feit dat hij de Russische invasie in Oekraïne publiekelijk veroordeelde.

Ja, echt waar.

Anatoly Shariy, die bijna 3 miljoen YouTuber abonnees heeft, werd aangehouden op basis van een internationaal arrestatiebevel in een gezamenlijke operatie van de Spaanse en Oekraïense politie, evenals internationale “partners,” volgens de Oekraïense veiligheidsdienst (SBU).

Zij beweren dat Shariy heeft gehandeld namens “buitenlandse” krachten door de nationale veiligheid van Oekraïne te schenden via zijn commentaar in de media over de oorlog en door “aan te zetten tot haat”.

Shariy’s arrestatie “is het zoveelste bewijs dat elke verrader van Oekraïne vroeg of laat zijn welverdiende straf zal krijgen. Het is onvermijdelijk,” verklaarde de SBU.

De blogger had eerder in 2012 asiel gekregen van de EU nadat hij op de vlucht was geslagen voor vervolging door de regering van Viktor Janoekovitsj, die pro-Russisch was.

Hoewel hij de Russische invasie in Oekraïne veroordeelde, was Shariy’s kritiek op Zelensky’s reactie blijkbaar voldoende om het doelwit van de Oekraïense autoriteiten te worden.

Nadat zijn paspoort in beslag was genomen, geldt voor Shariy nu in Barcelona een reisverbod totdat er een besluit is genomen over zijn uitlevering aan Oekraïne. De vertegenwoordiger van president Zelensky bij het Constitutionele Hof zei dat Shariy “voor een Oekraïense rechtbank zal verschijnen en aansprakelijk zal worden gesteld in overeenstemming met de Oekraïense wetten”.

In reactie op zijn arrestatie postte Shariy een foto van zijn vrouw die papegaaien voert in Barcelona, met de opmerking: “Dit is echt een komedie.”

De arrestatie van Shariy maakt eens te meer duidelijk dat Oekraïne een baken van democratie is, terwijl de Oekraïense autoriteiten dissidenten op precies dezelfde manier behandelen als dissidenten in Rusland.

Vorige maand werden beelden vrijgegeven van Associated Press die gewapende mannen van de Oekraïense veiligheidsdienst vergezelden toen ze dissidenten ontvoerden en arresteerden vanuit hun eigen huis.

AP vergezelt Zelensky’s SBU knokploegen bij het kidnappen van Oekraïners die zich uitspreken tegen het regime. Dit is duidelijk een propagandastuk, bedoeld om het onderdrukken van afwijkende meningen te normaliseren. Stel je voor hoe ze zich gedragen als de camera’s niet aan staan.

https://t.co/8YjRbQXDqT

Bron: Paul Joseph Watson


Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

Geef een antwoord