De aanval op vrijheid van meningsuiting, ook de Nederlandse parlementariers hebben hun bevoegdheid in deze misbruikt. Wie zijn zij dat zij denken dat zij het huidige art.7 van onze GW onder het tapijt mogen schoffelen.

Artikel 7: Vrijheid van meningsuiting; censuurverbod

1. Ontwikkeling artikel

1798

Artikel 16: Vrijheid der Druk-pers

Ieder Burger mag zijn gevoelens uiten en verspreiden, op zoodanige wijze, als hij goedvindt, des niet strijdig met het oogmerk der Maatschappij. De vrijheid der Druk-pers is heilig, mids de Geschriften met den naam van Uitgever, Drukker, of Schrijver voorzien zijn. Dezen allen zijn, ten allen tijde, aansprakelijk voor alle zoodanige bedrijven, door middel der Drukpers, ten aanzien van afzonderlijke personen, of der gantsche Maatschappij, begaan, die door de Wet als misdadig erkend zijn.

1815

Artikel 227: Vrijheid van drukpers

Het is aan elk geoorloofd om zijne gedachten en gevoelens door de drukpers, als een doelmatig middel tot uitbreiding van kennis en voortgang van verlichting, te openbaren, zonder eenig voorafgaand verlof daartoe noodig te hebben, blijvende nogtans elk voor hetgeen hij schrijft, drukt, uitgeeft of verspreidt, verantwoordelijk aan de maatschappij of bijzondere personen, voor zoo verre dezer regten mogten zijn beleedigd.

1840: art 225

1848

Artikel 8: Vrijheid van drukpers

Niemand heeft voorafgaand verlof noodig, om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

1887: art 7, 1917: art 7, 1922: art 7, 1938: art 7, 1948: art 7, 1953: art 7, 1956: art 7, 1963: art 7, 1972: art 7

1983

Artikel 7: Vrijheid van meningsuiting; censuurverbod

 • 1. Niemand heeft voorafgaand verlof nodig om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
 • 2. De wet stelt regels omtrent radio en televisie. Er is geen voorafgaand toezicht op de inhoud van een radio- of televisieuitzending.
 • 3. Voor het openbaren van gedachten of gevoelens door andere dan in de voorgaande leden genoemde middelen heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. De wet kan het geven van vertoningen toegankelijk voor personen jonger dan zestien jaar regelen ter bescherming van de goede zeden.
 • 4. De voorgaande leden zijn niet van toepassing op het maken van handelsreclame.

1987: art 7, 1995: art 7, 1999: art 7, 2000: art 7, 2002: art 7, 2005: art 7, 2006: art 7, 2008: art 7, 2017: art 7, 2018: art 7

ONTHULD: George Soros, Clinton- en Obama-medewerkers en Europese regeringen zitten achter anti-Musk-campagne om grote bedrijven te dwingen Twitter te boycotten – nadat Elon eiste te weten ‘wie deze organisaties financiert?’

Een groep van 26 activistische organisaties en ngo’s heeft een brief ondertekend aan bedrijven die adverteren op Twitter, waarin ze worden gewaarschuwd zich te bedenken als Elon Musk veranderingen doorvoert.
Musk heeft toegezegd de ‘censuur’ van Twitter op te heffen: critici vrezen dat hij vrij spel zal geven aan degenen die handelen in haatzaaiende taal en gevaarlijke wetenschappelijke theorieën
De briefschrijvers zeiden dat Musk “ons informatie-ecosysteem verder zal vergiftigen en een directe bedreiging zal vormen voor de openbare veiligheid
Ze schreven: “Twitter dreigt een beerput van verkeerde informatie te worden, met uw merk eraan vast”
Musk antwoordde dat hij wilde weten wie er achter de 26 groepen zitten die deze brief hebben ondertekenden, en merkte op: “Zonlicht is het beste middel om te desinfecteren”

Enkele van de meest spraakmakende liberale figuren hebben zich verenigd om adverteerders aan te moedigen Twitter te boycotten als Elon Musk zijn beloofde beleid van onbelemmerde ‘vrije meningsuiting’ invoert.

Zesentwintig ngo’s en belangengroepen ondertekenden een brief waarin ze hun bezorgdheid uiten over het plan van ’s werelds rijkste man.

Musk zelf reageerde op de brief met de vraag wie hen financierde: het antwoord was een assortiment van ‘dark money groepen’ zoals George Soros’s Open Society Foundation; NGO’s opgericht door voormalige Clinton en Obama administratieve medewerkers; rijke Democratische donoren en hun familiestichtingen; vakbonden; en de regeringen van Europese naties.

Elon Musk’s overname van Twitter zal ons informatie ecosysteem verder vergiftigen en een directe bedreiging vormen voor de openbare veiligheid, vooral bij diegenen die al het meest kwetsbaar en gemarginaliseerd zijn,’ schreven ze.

Ze waarschuwden dat adverteren op Twitter hun bedrijf ‘risico’s zou opleveren wegens associatie met een platform dat haat, extremisme, misinformatie over gezondheid en samenzweringstheoretici versterkt’.

De auteurs vervolgden: “Onder leiding van Musk, loopt Twitter het risico een beerput van verkeerde informatie te worden, met uw merk eraan verbonden, die ons informatie ecosysteem vervuilt in een tijd waar het vertrouwen in instellingen en nieuwsmedia al op een historisch dieptepunt is.

Uw advertentiedollars kunnen Musk’s ijdelheidsproject financieren of hem ter verantwoording roepen. We roepen u op om van Musk te eisen dat hij deze basisnormen van vertrouwen en veiligheid voor de gemeenschap handhaaft, en om uw advertentie-uitgaven van Twitter terug te trekken als dat niet het geval is”.

Elon Musk, maandagavond op de foto bij het Met Gala met zijn moeder Maye, vroeg zich dinsdag af wie de groepen financiert die een brief met kritiek op hem ondertekenden


Musk, in reactie op de brief, tweette: ‘Wie financiert deze organisaties die uw toegang tot informatie willen controleren? Laten we dat onderzoeken …’

Gepikeerd door de kritiek, voegde hij eraan toe: “Zonlicht is het beste desinfecteermiddel”.

De door de 26 groepen ondertekende brief werd verzonden op briefpapier met de logo’s van Accountable Tech, Media Matters for America, en Ultraviolet.

De 26 ondertekenaars van de brief die adverteerders waarschuwen van Twitter

 1. Access Now
 2. Accountable Tech
 3. Black Lives Matter Global Network Foundation
 4. Center for Countering Digital Hate
 5. Empowering Pacific Islander Communities (EPIC)
 6. Face the Music Collective
 7. Fair Vote UK
 8. Free Press
 9. Friends of the Earth
 10. Gender Equity Policy Institute
 11. GLAAD
 12. Global Project Against Hate and Extremism
 13. Indivisible Northern Nevada
 14. Kairos
 15. Media Matters for America
 16. MediaJustice
 17. NARAL Pro-Choice America
 18. National Hispanic Media Coalition
 19. Religious Coalition for Reproductive Choice
 20. Reproaction
 21. Stop Online Violence Against Women Inc
 22. The Sparrow Project
 23. UltraViolet
 24. Union of Concerned Scientists
 25. V-Day/One Billion Rising
 26. Women’s March

ACCOUNTABLE TECH – NICOLE GILL, MEDEOPRICHTER EN UITVOEREND DIRECTEUR

Accountable Tech is een in Washington DC gevestigde groep die wordt geleid door Nicole Gill, een politiek campagnevoerder en oprichter van de 2017 Tax March, en Jesse Lehrich, een voormalig woordvoerder buitenlands beleid voor de campagne van Hillary Clinton en de neef van David Axelrod, voormalig senior adviseur van Barack Obama.

‘Sociale mediagiganten hollen onze consensuswerkelijkheid uit en duwen de democratie naar de rand van de afgrond,’ stellen ze op hun website.

‘Accountable Tech zal terug vechten.’

De groep, opgericht in mei 2020, is een 501(c)(4), wat betekent dat het zijn donorlijst niet hoeft bekend te maken, en het zegt niet op de website wie het financiert.

MEDIA MATTERS FOR AMERICA – DAVID BROCK, OPRICHTER EN VOORZITTER

Media Matters for America werd in mei 2004 opgericht door David Brock – een voormalige conservatieve journalist die liberaal werd, en in 2017 door Politico werd omschreven als de ‘Democrats’ (DNC) aanvalshond’.

‘De handhaver van Clinton, die tientallen miljoenen dollars ophaalde en een verstrekkend web van externe groepen creëerde om haar presidentskandidatuur te pushen, richt nu zijn vizier op Trump,’ schreven ze destijds.

Brock verzamelt Democratische megadonoren achter zijn zaak en hoewel hij soms controversieel kan zijn, zijn er maar weinigen die tegen zijn inspanningen zijn. Zijn tentakels zijn verreikend, met inbegrip van zijn media monitoring nonprofit Media Matters en de oppositie onderzoek super PAC American Bridge.

Media Matters for America is naar eigen zeggen “toegewijd aan het uitgebreid monitoren, analyseren en corrigeren van conservatieve desinformatie in de Amerikaanse media”.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10780583/George-Soros-Clinton-Obama-staffers-European-governments-anti-Musk-campaign.html#v-3886433622992139244

David Brock, oprichter van Media Matters for America, werd door Politico omschreven als ‘Democrats’ aanvalshond’ (links) en Jesse Lehrich, mede-oprichter van Accountable Tech. Beide groepen ondertekenden de brief waarin adverteerders worden gewaarschuwd om niet meer op Twitter te adverteren

Volgens Influence Watch werd de groep opgericht met ongeveer 2 miljoen dollar aan donaties van prominente liberale donoren, zoals Susie Tompkins Buell, de 78-jarige medeoprichter van kledingmerken Esprit en The North Face; Leo Hindery, 74, een private equity-investeerder gespecialiseerd in media; en James Hormel, die in augustus op 88-jarige leeftijd overleed.

Hormel was erfgenaam van een vleesverpakkingsfortuin en de eerste openlijk homoseksuele man die de Verenigde Staten vertegenwoordigde als ambassadeur – in Luxemburg, sinds 1997. Hij was in 1981 ook medeoprichter van de Human Rights Campaign, de grootste homorechtenorganisatie van het land.

Media Matters wordt gefinancierd door een coalitie van donoren, waaronder de National Education Association – Amerika’s grootste vakbond, die leraren en ander schoolpersoneel vertegenwoordigt – en verschillende Joodse groepen, zoals de Combined Jewish Philanthropies of Greater Boston en de Community Foundation of the United Jewish Federation of San Diego.

ULTRAVIOLET – NITA CHAUDHARY, MEDE-OPRICHTER, EN SHAUNNA THOMAS, MEDE-OPRICHTER EN UITVOEREND DIRECTEUR

UltraViolet is het nieuwste van het trio, opgericht in 2012.

‘UltraViolet is een krachtige en snel groeiende gemeenschap van mensen die gemobiliseerd zijn om seksisme te bestrijden en een meer inclusieve wereld te creëren die alle vrouwen accuraat vertegenwoordigt, van politiek en overheid tot media en popcultuur,’ stellen ze op hun website.

We hebben Ultraviolet opgericht vanuit het principe dat met een combinatie van organisatie, technologie, creatieve campagnes en mensenmacht, we kunnen winnen. Ultraviolet leidt creatieve, baanbrekende campagnes die overwinningen hebben behaald van politiek tot cultuur.

De groep wordt ook gesteund door verschillende vakbonden – waaronder de American Federation of Labor-Congress of Industrial Organizations (AFL-CIO), en de American Federation of Teachers.

Musk staat bekend als anti-vakbondsman en is uitgesloten van bijeenkomsten van het Witte Huis over de productie van elektrische auto’s, omdat de werknemers van Tesla niet bij een vakbond zijn aangesloten.

UltraViolet wordt gesteund door talrijke familiestichtingen, waaronder de NoVo Foundation, die is opgericht door de zoon van Warren Buffet, Peter.

NoVo werkt om gemarginaliseerde en onderdrukte groepen in de samenleving te helpen.

Het wordt ook gesteund door een van de vele stichtingen van de familie Pritzker, Libra.

De miljardairs uit Chicago behoren tot een van de rijkste families van Amerika die hun geld grotendeels hebben verdiend met de hotelketen Hyatt.

Nicholas Pritzker, 76, en zijn vrouw Susan richtten in 2002 de Libra Foundation op, en de organisatie steunt nu “frontlinie-organisaties die bouwen aan een wereld waarin gemeenschappen van kleur gedijen”.

Hillary Clinton staat op de foto in gesprek met Susie Tompkins Buell in maart 2017. De stichting van Tompkins Buell doneert aan meerdere progressieve doelen, met een focus op vrouwenrechten en het milieu

Niet alle van de 26 groepen die de brief ondertekenden zijn in de VS gevestigd.

Fair Vote UK, een Britse groepering die zich inzet om “het probleem van gegevensmisbruik, kiezersmanipulatie en gebrek aan transparantie bij verkiezingen aan te pakken”, is een van de ondertekenaars.

Deze kleinschalige groepering geeft alle donaties boven de 500 pond (624 dollar) op, en bevestigt slechts vijf van dergelijke donaties op haar site.

CENTER FOR COUNTERING DIGITAL HATE – IMRAN AHMED, OPRICHTER EN CEO

Een andere in Groot-Brittannië gevestigde ondertekenaar was het Center for Countering Digital Hate, geleid door Imran Ahmed, voormalig adviseur van hooggeplaatste personen in de Labourpartij.

De groep is inmiddels uitgebreid met een kantoor in Washington DC, maar hun werk is grotendeels Brits.

Het centrum is vooral bekend van de samenwerking met Rachel Riley om de controversiële extreem-rechtse commentator Katie Hopkins van Twitter en samenzweringstheoreticus David Icke van Facebook en Youtube te verwijderen”, aldus Influence Watch.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10780583/George-Soros-Clinton-Obama-staffers-European-governments-anti-Musk-campaign.html#v-7156377674048124731

George Soros, de oprichter en voorzitter van de Open Society Foundation, op de foto in juni 2004. Soros, nu 91, staat aan het hoofd van een stichting die sinds 1979 meer dan 12 miljard dollar heeft gedoneerd aan progressieve doelen.

Soros op de foto in september 2006 in Washington DC

ACCESS NOW – BRETT SOLOMON, CAMERAN ASHRAF, SINA RABBANI EN KIM PHAM, MEDE-OPRICHTERS

Europese regeringen zijn sterk betrokken bij de ondersteuning van een andere ondertekenaar – Access Now.

Begonnen tijdens de Iraanse verkiezingen van 2009 als een activistische groepering om verkiezingsfraude te organiseren en te protesteren en om verslag uit te brengen over schendingen van de mensenrechten, is de groepering nu wereldwijd actief met kantoren over de hele wereld.

Hun grootste donor is, volgens hun laatste rapport, het ontwikkelingsagentschap van de Zweedse regering, Sida, gevolgd door de Open Society Foundations van Soros.

De regeringen van Denemarken, Duitsland en Nederland hebben grote bedragen bijgedragen, evenals de regering van Canada.

Bron: HARRIET ALEXANDER FOR DAILYMAIL.COM

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10780583/George-Soros-Clinton-Obama-staffers-European-governments-anti-Musk-campaign.html


Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

Geef een antwoord