Hunter Biden probeerde te cashen met oligarchen tijdens eerste Russische oorlog tegen Oekraïne, blijkt uit dossiers

“Dit is een goede, zo niet levensveranderende deal als de Oekraïne ondertussen niet instort,” kreeg Hunter Biden te horen in een e-mail in het voorjaar van 2014, nadat Rusland Oekraïne voor de eerste keer was binnengevallen.

In de schaduw van de eerste Russische invasie van Oekraïne in 2014, begonnen Hunter Biden en zijn zakenpartners aan een agressieve campagne om miljoenen dollars te scoren in “levensveranderende” zaken met oligarchen in beide landen die belang hadden bij de beleidsvorming van zijn vader, volgens e-mails en rechtbankverslagen verkregen door Just the News.

De zoon van president Joe Biden en zijn medewerkers richtten zich op de Russische oligarch Jelena Baturina – die uiteindelijk een paar jaar later in 2018 door de VS werd gesanctioneerd – voor maar liefst 200 miljoen dollar nadat ze haar hadden geholpen om een bankrekening in Amerika op te zetten, zo blijkt uit de e-mails.

Hunter Biden en zijn medewerkers regelden zelfs dat Baturina en haar man, een ex-Moskou burgemeester, in 2015 een ontmoeting hadden met toenmalig vicepresident Joe Biden tijdens een intiem diner in Washington.

Op hetzelfde moment dat hij en zijn team Baturina het hof maakten, verzekerde Hunter Biden zich van lucratieve bestuursfuncties en consulting deals met de Oekraïense oligarch Mykola Zlochevsky, een man wiens bedrijf, Burisma Holdings, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië wilden laten onderzoeken op corruptie.

KentTestifiesSenateOnAllegged BurismaCorruptie.pdf

Door de delicate evenwichtsoefening om zowel aan de Russische als aan de Oekraïense kant van het conflict geld te verdienen, waren de jongere Biden en zijn partners zich er scherp van bewust dat de militaire annexatie door Moskou van de Krim in 2014 een wild card was die het succes van hun zakelijke activiteiten in gevaar kon brengen, zo blijkt uit de memo’s.

“Ik heb net twee uur aan de telefoon gezeten met Kiev. Ik ben er op dit moment van overtuigd dat dit een goede, zo niet levensveranderende deal is als de Oekraïne ondertussen niet instort,” schreef nu veroordeelde Biden zakenpartner Devon Archer schreef Hunter Biden in één bijzonder openhartige beoordeling van hun strategie medio april 2014.

Fwd Chelsea Deal bijgewerkte versie-Redacted.pdf

Uiteindelijk zou een andere veroordeelde zakenpartner van Hunter Biden, John Galanis, in een beëdigde beëdigde verklaring aan een federale rechtbank verklaren dat hij en zijn zoon Jason zich bewust werden van een strategie van Hunter Biden-gerelateerde bedrijven om oligarchen “quid pro quo” toegang tot Washington te beloven in ruil voor hun dollars.

“Jason Galanis gaf zijn belang in Burnham/Wealth Assurance aan Archer in het vooruitzicht dat Archer en Hunter Biden door zouden gaan met het aantrekken van buitenlandse oligarchen onder de belofte van politieke contacten op hoog niveau,” zwoer John Galanis in een beëdigde verklaring van januari 2020 die ondubbelzinnig verwees naar de regeling als “politieke beïnvloeding peddling”.

U kunt de beëdigde verklaring van Galanis hier lezen:

2020_03_04 – GALANIS AFFIDAVIT & APPENDIX19-619_Documents.pdf

Het vader-zoon team Galanis en Archer zijn allen veroordeeld in een fraudezaak waarbij een indianenstam werd opgelicht.

Hunter Biden werd in die zaak niet aangeklaagd.

Hunter Biden’s advocaten hebben herhaaldelijk geweigerd te antwoorden op vragen of verzoeken om commentaar van Just the News. Hunter Biden heeft toegegeven dat er een strafrechtelijk onderzoek tegen hem loopt door de openbare aanklager in Delaware, maar hij heeft ontkend iets verkeerd te hebben gedaan.

President Biden heeft zijn zoon herhaaldelijk verdedigd, meest recentelijk bij monde van zijn Witte Huis stafchef Ron Klain in het weekend in een interview waarin Klain zei dat “de president ervan overtuigd is dat zijn zoon de wet niet heeft overtreden”.

Of er nu misdaden zijn gepleegd of niet, de gegevens uit het Archer-Galanis proces en een Hunter Biden laptop die de FBI in beslag nam in een Delaware computerwinkel in 2019 maken duidelijk dat Hunter Biden en zijn medewerkers direct zaken wilden doen met zowel Russische als Oekraïense oligarchen.

En dat deden ze tijdens een van de meest turbulente tijden in de recente Oost-Europese geschiedenis, te beginnen met de Oekraïense Euromaidan-revolutie gevolgd door de Russische invasie van de Krim.

Sinds Just the News en een Senaatscommissie in 2020 voor het eerst onthulden dat Baturina 3,5 miljoen dollar stuurde naar een bedrijf binnen de zakenkring van Hunter Biden, hebben Democraten en hun verdedigers geprobeerd om de familie te distantiëren van de Russische oligarch. Het Senaatsrapport, dat een mediaverhaal citeert, zei dat Hunter Biden medeoprichter was van het bedrijf dat de betaling van Baturina ontving; de advocaat van Hunter Biden heeft gezegd dat hij geen eigendomsbelang in het bedrijf had en geen medeoprichter was.

Maar de memo’s maken duidelijk dat Hunter Biden directe contacten had met Baturina en haar bij de voornaam noemde toen ze haar deals voorstelden, waaronder een vastgoedonderneming van 40 miljoen dollar in New York via de Burnham investeringsfirma waar Hunter Biden als vice-voorzitter vermeld stond in het promotiemateriaal van de firma. Het team van Hunter Biden probeerde haar ook een Amerikaanse bankrekening te bezorgen, zo blijkt uit de gegevens.

Baturina kwam uiterlijk in november 2013 in de wereld van Biden terecht, toen Jason Galanis en een andere veroordeelde zakenpartner van Biden, Bevan Cooney, toegang kregen tot de Wikipedia-pagina van de Russische oligarch, volgens een exclusief onderzoek van Bevan Cooney’s e-mails door Peter Schweizer van het Government Accountability Institute.

Minder dan drie weken later (en slechts enkele dagen voordat duizenden demonstranten in Kiev bijeen kwamen voor wat bekend werd als de Euromaidan-protesten die uiteindelijk de Rusland-vriendelijke Oekraïense leider Viktor Janoekovitsj afzette), Archer e-mailde Jason Galanis en Cooney: “Yelena ontmoet haar hier in NYC op Burnham.”

“Ze is zo rijk dat Burnham geld in haar bank heeft zitten,” antwoordde Galanis, e-mails die eerder werden gemeld door Just the News tonen. “Veel geluk Archie. Onthoud…. als je met haar naar bed moet, doe het dan voor het team.”

JTN Baturina Exclusive – Cooney Emails [REDACTED].pdf

Terwijl de Euromaidan protesten woedden tot in januari 2014, worstelden Hunter Biden’s partners om goedkeuring te krijgen van een Amerikaanse bank voor de Russische oligarch – een uitdagende taak gezien het feit dat Baturina op een bank’s financiële transactie “watch list” stond, volgens de e-mails.

Tegen 15 januari 2014 werd Archer ongeduldig over hoe lang het duurde om Baturina’s aanvraag voor een bankrekening goed te keuren. “We komen niet verder met Burnham over het openen van de rekening voor Yelena, dus we gaan verder met onze jongen Harold bij [Morgan Stanley],” schreef Archer aan Galanis. “Ik heb haar info ingediend bij de afdeling Compliance en heb voor dinsdag een ontmoeting gepland met [Morgan Stanley] hoofd van de Private Bank en HF. Ik zal met het BOE [Boards of Equalization] onderhandelen over een omzetdeling.”

De volgende dag e-mailde Burnham CEO Jon Burnham een update naar Archer. “JPM [J.P. Morgan] is bezig om Jelena [Baturina] uit te checken,” schreef hij. “Ze staat niet op de OFAC lijst wat betekent dat er waarschijnlijk geen AML probleem is. Ze zijn het ook aan het controleren met hun AML mensen.”

“Ik heb JPM verteld dat ik van hen wil weten of we in staat zullen zijn om een rekening voor haar te openen bij JPM Clearing als ze besluit dat ze een rekening bij ons wil hebben.” (“OFAC” verwijst naar het Office of Foreign Asset Controls van het ministerie van Financiën, dat zich doorgaans bezighoudt met gesanctioneerde personen en entiteiten).

Toen Archer Burnham’s e-mail doorstuurde naar Galanis en Cooney, waren de reacties jubelend.

“Dit is potentieel fantastisch nieuws, boog! Wat gebeurt er als we haar volledige JP Morgan-rekening krijgen??? party time USA????” schreef Galanis terug. Minder dan een week later, informeerde Burnham Archer dat J.P. Morgan een rekening had goedgekeurd voor de Russische oligarch.

Archer informeerde zijn medewerkers dat, hoewel ze was goedgekeurd, Baturina op de watchlist van J.P. Morgan zou staan “omdat er zoveel dreigingen van rechtszaken zijn – maar het feit dat er geen veroordelingen etc. zijn geweest, hebben ze haar goedgekeurd.”

Medio februari 2014 plande de Russische oligarch een bezoek met de medewerkers van Biden toen zij naar de VS kwam voor de officiële opening van haar Amerikaanse rekening. Op 14 februari 2014, maakte Baturina 3,5 miljoen dollar over naar Rosemont Seneca Thornton, LLC (een entiteit gelinkt aan Hunter Biden’,s Rosemont Seneca imperium), volgens een verslag van de Amerikaanse Senaat. Een week later ontvluchtte Janoekovitsj Oekraïne en stortte het land verder in chaos.

In dezelfde maand dat Baturina goedkeuring kreeg voor een Amerikaanse bankrekening en de $3,5 miljoen overmaakte naar Rosemont Seneca Thornton, werd toenmalig vice-president Joe Biden benoemd tot Obama’s “point man” om de chaos in Oekraïne aan te pakken.

Tegen de late zomer van 2014 had Baturina meer dan $ 200 miljoen geïnvesteerd in Archer’s verschillende fondsen, volgens notulen van bestuursvergaderingen die werden ingediend tijdens Archer’s fraudeproces.

Baturina BIT bestuursvergadering.pdf

Nu Joe Biden het buitenlands beleid van de V.S. ten aanzien van Oekraïne leidt, maakten Hunter Biden en zijn zakenpartners gebruik van de gelegenheid. “Met Yelena in mijn nu [sic],” schreef Archer aan Hunter Biden op 13 maart 2014. Op datzelfde moment was Rusland – na de Krim al volledig te zijn binnengevallen – troepen en pantservoertuigen aan het verzamelen in ten minste nog drie regio’s in Oost-Oekraïne: Belgorod, Koersk en Rostov. En terwijl de Oekraïense regering om dodelijke hulp van de VS vroeg, “stelde” de regering Obama-Biden het verzoek uit.

Terwijl Rusland Oekraïne binnenviel, stond Hunter Biden in direct contact met de Russische oligarch toen hij op bezoek was in Italië, volgens een e-mail uitwisseling tussen zijn medewerkers. Hunter Biden had voor Archer een kamer geboekt en was “In [Villa] d’Este,” blijkt uit de e-mails. Reisverslagen van de geheime dienst bevestigen dat Hunter van 3-6 april 2014 als “beschermeling” in het Comomeer in Italië was genoteerd.

“Werkt 5pm voor Jelena?” Archer e-mailde Hunter Biden, op zoek naar een ontmoeting met de oligarch.

Re Je bent hier helemaal goed voor een kamer -redacted.pdf

Tien dagen later bespraken Hunter Biden en Archer de nijpende situatie in Oekraïne, in de hoop dat die hun zakelijke kansen met de oligarchen niet in de weg zou staan.

“Net twee uur aan de telefoon gezeten met Kiev,” schreef Archer Hunter Biden op 13 april 2014. “Ik ben er op dit moment van overtuigd dat dit een goede, zo niet levensveranderende deal is, als de Oekraine ondertussen niet instort.”

Twee dagen later, sluisde Burisma de eerste van vele dubbele maandelijkse betalingen van $83.333,33 naar Rosemont Seneca Bohai, LLC, waarvan een deel vervolgens werd verdeeld over de persoonlijke rekeningen van Hunter Biden en Devon Archer. Diezelfde dag had Devon Archer een ontmoeting met Vice President Joe Biden in het Witte Huis, volgens de officiële WAVES-logboeken van de Secret Service. “Tussen 15 mei 2014 en 12 februari 2016 stuurde Burisma nog eens 48 overschrijvingen naar Rosemont Seneca Bohai, voor een totaal van 3.489.490,78 dollar,” aldus onderzoekers van de Senaat.

De FBI bevestigde deze overboekingen in bankgegevens die in beslag zijn genomen van Archer tijdens zijn strafrechtelijk onderzoek. U kunt ze hier bekijken:

301.pdf

Toen Joe Biden in april 2014 Oekraïne bezocht, probeerde zijn zoon de eer op te strijken van zijn nieuwe werkgever, Burisma, voor een regel in de toespraak van de vice-president die opriep tot uitgebreide aardgasexploratie. “Zo lijkt het alsof we waarde toevoegen,” schreef Hunter Biden aan Archer.

Hunter Biden en Archer probeerden hun relaties met zowel Russische als Oekraïense oligarchen meer dan eens aan te wenden voor financieel gewin.

Een reeks e-mails uit het voorjaar van 2014 gaf aan dat Baturina had ingestemd met het helpen financieren van een vastgoedonderneming in New York City’s Chelsea buurt.

“Verkoper is flaking. Vroeg om 90 dagen. We deden een bod van $41mm. Jelena bevestigde groen licht om storting te financieren,” schreef Archer Hunter Biden.

Fwd Chelsea Deal bijgewerkte versie-Redacted.pdf

In november 2014, stuurde Archer naar Hunter Biden een “macro play” zakelijk vooruitzicht met betrekking tot cacaoplantages in Latijns-Amerika.

“Wie is de investeerder/acquirer?” vroeg Hunter Biden in een e-mail.

“Yelena,” antwoordde Archer.

“Hebbes – misschien kunnen we wat krijgen voor Porschenko [sic] terwijl we toch bezig zijn,” stelde Hunter voor, verwijzend naar de toenmalige president van Oekraïne Petro Poroshenko (die ook bekend stond als “de Chocoladekoning” vanwege zijn banketbakkersimperium).

2014_11_26 – Cacao in Latijns-Amerika .pdf

Terwijl de Burisma-betalingen naar Hunter Biden en Devon Archer vloeiden, bespraken de twee mannen het regelen van een ontmoeting tussen hun Russische en Oekraïense zakenpartners en toenmalig vicepresident Joe Biden.

In maart 2015 schreef Hunter Biden aan Archer dat hij plaatsen had geregeld voor Baturina en haar echtgenoot, voormalig burgemeester van Moskou Joeri Loezjkov, op een privédiner met toenmalig vicepresident Joe Biden in de chique Garden Room van het Cafe Milano in Washington D.C.

Hunter Biden zorgde ook voor zitplaatsen voor een vertegenwoordiger van Burisma en verscheidene Kazachse oligarchen op de bijeenkomst. Baturina weigerde, omdat ze niet “Yuri’s thunder wilde stelen,” maar Burisma vertegenwoordiger Vadym Pozharskyi ontmoette blijkbaar de vice-president op dit nu beroemde geheime diner in Cafe Milano in D.C., zo blijkt uit emails.

Re_ Gastenlijst voor 16e-redascted.pdf

In januari 2018 sanctioneerde de Trump-administratie meer dan 100 Russische staatsbedrijven CEOS en Russische oligarchen omdat ze nauwe banden met Poetin hadden. Elena Baturina was nummer 12 op de lijst van oligarchen, net achter Alfa Bank oprichter Petr Aven. En toen president Trump probeerde de Biden Burisma-regeling tot op de bodem uit te zoeken, werd hij door de Democraten impeached.

Bron: Seamus Bruner & John Solomon


Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

Geef een antwoord