EXCLUSIEF: Syrië IS gebruikt gifgas Sarin: Britse tests ‘bewijzen’ chemische aanval op rebellen

EXCLUSIEF: Syrië IS gebruikt gifgas Sarin: Britse tests ‘bewijzen’ chemische aanval op rebellen

Monsters van de mortierbom van het leger werden uit het oorlogsgebied gesmokkeld door agenten die voor MI6 werkten en vervolgens getest

Geheime Britse tests op een ontplofte bom zouden bewijzen dat Syrische troepen ten minste één chemische aanval hebben uitgevoerd op rebellen aldaar.

Monsters van de mortierbom van het leger werden uit het oorlogsgebied gesmokkeld door agenten die voor MI6 werkten.

Spionnen vlogen de lading vervolgens terug naar het Verenigd Koninkrijk, waar het positief werd getest op het dodelijke zenuwgas Sarin.

Een hooggeplaatste Westerse bron zei gisteravond: “De Britten geloven dat ze afdoend bewijs hebben, maar dit is een zeer delicate situatie.”

Dit komt nadat foto’s zijn opgedoken van een slachtoffer dat in het ziekenhuis uit zijn mond ligt te schuimbekken na een klaarblijkelijke chemische aanval en nadat berichten zijn verschenen dat mensen ademhalingsmoeilijkheden hadden en moesten overgeven bij een bombardement vorige maand.

Tot nu toe zijn in de twee jaar durende burgeroorlog ongeveer 92.000 mensen gedood.

De laatste resultaten, die vijf weken geleden in het militaire onderzoekscentrum Porton Down in Wiltshire zijn genomen, zijn doorgegeven aan de Britse regering, de VS en Frankrijk.

Maar Amerikaanse topmensen willen meer bewijs dat Sarin is gebruikt door de troepen van president Bashar al-Assad sinds het begin van de opstand tegen hem, zoals monsters van het haar en de kleren van een slachtoffer, of van de grond.

De bron zei: “MI6 speelde de hoofdrol, maar het Amerikaanse leger wil meer bewijs voordat het ermee instemt dat Assad de grens heeft overschreden bij het gebruik van chemische wapens.

“De vraag is wat het Westen nu gaat doen? Als niemand reageert, had het niet veel zin om de proeven uit te voeren.

“Amerika, Groot-Brittannië en Frankrijk proberen wanhopig te voorkomen dat ze worden meegezogen in een proxy-conflict met Syrië’s medestander Iran, en daarom zijn politici terughoudend.”

Schokkend: Assad’s aanhangers geëxecuteerd door Jihadistische rebellen ( Image: Getty)

Deskundigen in het Verenigd Koninkrijk vrezen dat Iran druk heeft uitgeoefend op de troepen van Assad om de wapens af te vuren en zo de onmiddellijke reactie van het Westen op de proef te stellen.

En gisteren beweerde de BBC dat ze meer bewijs had van een chemische aanval in Syrië vorige maand.

Getuigen in de noordelijke stad Saraqeb zeiden dat helikopters ten minste twee bommen met giftig gas hebben afgeworpen.

Artsen behandelden acht mensen met ademhalingsproblemen. Sommigen moesten overgeven en anderen hadden vernauwde pupillen.

De CIA gelooft dat Syrië al jaren een chemisch wapenprogramma heeft en over een voorraad beschikt die kan worden afgeleverd door vliegtuigen, ballistische raketten en artillerie raketten.

De chemische dreiging kwam nadat gisteren beelden waren opgedoken van een groep aanhangers van Assad die zouden zijn doodgeschoten door de jihadistische groepering al-Nusra Front.

Wat is Sarin?

Sarin werd voor het eerst geproduceerd door Duitse wetenschappers in 1938, hoewel het nooit werd gebruikt in de Tweede Wereldoorlog.

Het is een kleurloos, reukloos gas en een dosis van slechts 0,5 mg kan al binnen enkele minuten dodelijk zijn.

Het wordt geabsorbeerd door de huid of ingeademd. Slachtoffers raken verlamd en sterven vervolgens door verstikking.

Sarin is een lid van de organofosfaat-familie van biochemicaliën, die vroeger als pesticiden werden gebruikt voordat de effecten ervan volledig bekend waren.

Bron: Chris Hughes Redacteur defensie en veiligheid


Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.