Franse oorlogsjournalist schokt kijkers: ‘Oekraïense leger bombardeert eigen burgers’

De Franse oorlogsjournalist Anne-Laure Bonnel doet vanuit Donbass verslag van de oorlog in Oekraïne. Dinsdag was ze te zien op de Franse nieuwszender CNews. Beelden van de uitzending werden massaal gedeeld op social media.

“We praten een week over dit conflict, maar het duurt al acht jaar,” sprak Bonnel. “Er zijn 13.000 doden gevallen, mensen zijn uitgeput.” Volgens de journalist wordt de burgerbevolking in Donbass gebombardeerd door het Oekraïense leger. “Ik heb het bewijs, het staat buiten kijf,” zei Bonnel.

Aantal aanvallen toegenomen

Dinsdag was ze in Donetsk waar rond 15.30 uur lokale tijd twee burgers waren omgekomen bij een bombardement door het Oekraïense leger. “Er woedt al acht jaar een burgeroorlog. 13.000 doden. De afgelopen drie dagen is het aantal aanvallen toegenomen,” schrijft ze op Facebook. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren. In het filmpje is te zien dat het bombardement een flinke ravage heeft aangericht. “Het spijt me, maar dit is oorlog.”

De Franse journalist Bernard-Henri Lévy zei dat hij twijfelt aan de echtheid van de beelden. Bonnel zette vervolgens foto’s van de slachtoffers op social media om te laten zien dat ze authentiek zijn.

‘Terroristen’

Woensdag was de oorlogsjournalist in een voorstad van Donetsk, waar ze sprak met een oma van 83 jaar. Het huis van haar buurman is opgeblazen door een Oekraïense granaat.

Op Facebook schrijft Bonnel verder dat de regering in Kiev al jarenlang elke dag de bevolking in Oost-Oekraïne bombardeert. Ook worden pensioenen en salarissen van ambtenaren en artsen niet langer uitbetaald. Mensen worden uitgehongerd. De autoriteiten hebben bepaald dat de miljoenen Oekraïense burgers die in Loehansk en Donetsk wonen, ’terroristen’ zijn, zegt ze.

Anne-Laure Bonnel: “Vandaag, aan de kant waar ik ben (Donbass), zijn de bombardementen Oekraïens”, in #HDPros


Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

6 reacties

Marylinn 9 maart 2022 Reageer

In dit geval waren mijn ideeën toch waar. Ik had al dat gevoel welke ze intuïtie noemen waar zijn. Ik vind het ronduit schandalig dat dit zomaar kan. Ik ben absoluut politiek zeer zeker niet geangeerd, hou mij doorgaans verre van. Ik ben van mening dat de zittende regering niet zuiver op de graad is. Begrijp mij goed ik oordeel en veroordeel geen mens ook de Russen niet. Immers in de Oekraïne wonen ook enorm veel Russen. Op dit moment ben ik van mening dat de huidige regering van de Oekraïne het westen teveel onder druk zet. Dit is echt absurd volgens mij kan hij een derde wereld oorlog tot stand brengen en wie zit daar op te wachten Oekraïne hoort vooral voor zijn eigen volk te zorgen. Terrorisme komt over de gehele wereld voor. Nogmaals ik geef mijn visie op dit geheel maar daar is alles mee gezegd.

דירות דיסקרטיות ברמת גן 28 maart 2022 Reageer

This is the perfect webpage for everyone who wishes to understand this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I personally would want toÖHaHa). You definitely put a brand new spin on a subject that has been written about for a long time. Great stuff, just great!

hotshot bald cop 8 april 2022 Reageer

Why is it I always really feel like you do?

hot shot bald cop 12 april 2022 Reageer

Why is it I always really feel like you do?

hotshot bald cop 13 april 2022 Reageer

That’s a great point

hot shot bald cop 18 mei 2022 Reageer

That’s very good point

Geef een antwoord