Canadese journalist: dit was voor Rusland het moment dat de maat vol was

Na de staatsgreep in 2014 kwamen rechtsextremistische en neonazistische groepen aan de macht in Oekraïne. Vervolgens werd het Oekraïense volk acht jaar lang onderdrukt. Hetzelfde lot viel kritische journalisten ten deel. Dat zei de Canadese journalist en schrijver Eva Bartlett op het onafhankelijke nieuwskanaal Ickonic.

Daarnaast worden de inwoners van Donbass al acht jaar gebombardeerd. Zij waren getuige van de misdaden in Kiev en later in Odessa, waar tenminste 42 mensen levend werden verbrand. “Dit was een doelbewuste slachting en de Oekraïense autoriteiten hebben nog altijd geen onderzoek ingesteld,” zei Bartlett.

Onophoudelijk bestookt

De inwoners van Donbass wilden niet hetzelfde lot ondergaan en besloten zich af te splitsen. Sindsdien worden ze onophoudelijk bestookt door het Oekraïense leger, waar ook neonazibataljons bij zijn aangesloten, zei ze.

“Dit is al acht jaar gaande,” benadrukte Bartlett. “Het Westen heeft de duizenden burgerslachtoffers in Donbass niet veroordeeld.”

Maat vol

Voor Rusland is de maat vol, zei de journalist. Ze voegde toe dat Rusland jarenlang heeft gepleit voor een diplomatieke oplossing. “Het land kwam met een voorstel om Oekraïne te denazificeren, maar dat werd gedwarsboomd door de Verenigde Staten en Oekraïne.”

“Het Westen steunt de neonazi’s in Oekraïne,” aldus Bartlett, die eerder tijdens een persconferentie bij de VN de leugens over Syrië ontmaskerde.

Must-see: Canadese journaliste houdt vurig betoog over de leugens die onze media verspreiden over Syrië

Sinds 2014 is de Canadese onafhankelijk journaliste Eva Bartlett zes keer afgereisd naar Syrië. Vier keer bracht ze een bezoek aan Aleppo, de tweede stad van het land.

Ze stelde vast dat het Syrische volk het huidige regime onvoorwaardelijk steunt, hoewel de mainstream media precies het tegenovergestelde beweren.

“Wat de BBC, The Guardian en de New York Times schrijven over Aleppo staat haaks op de realiteit,” benadrukte Bartlett vrijdag tijdens een persconferentie bij de Verenigde Naties.

Verzonnen berichten

Ze voegde toe dat in de media vaak verzonnen berichten verschijnen over Syrië.

Zo werd in april dit jaar gemeld dat het Al Quds-ziekenhuis in Aleppo zou zijn verwoest tijdens een luchtaanval, die zou zijn uitgevoerd door de Syriërs of de Russen.

Bartlett wees erop dat Rusland vervolgens satellietbeelden liet zien waaruit bleek dat het ziekenhuis nog intact was en niet was aangevallen.

Enkele maanden na de vermeende aanval schreef de Britse krant The Guardian dat slachtoffers van chemische wapens werden behandeld in het ziekenhuis.

Liegen

In december 2013 werd het Kindi-ziekenhuis in Aleppo verwoest door terreurgroep al-Nusra. Het was het grootste kankerziekenhuis in het Midden-Oosten.

De mainstream media, waaronder Fox News, suggereerden recentelijk wederom dat de Syriërs of Russen achter de aanvallen op het ziekenhuis zaten.

“Dit laat zien hoezeer de media al vanaf het begin liegen over Syrië en dat nog steeds doen,” aldus Bartlett.

Mythe

Het is volgens haar ook een mythe dat de Syrische overheid de inwoners van Aleppo uithongert.

Getuigen vertelden aan de journaliste dat het juist de door het Westen gesteunde ‘gematigde’ rebellen waren die de inwoners ervan weerhielden de stad te verlaten.

“De mainstream media schetsen geen realistisch beeld van de situatie in Aleppo,” resumeerde Bartlett.

Einde

Ze merkte op dat de Syriërs weten dat onze media en mensenrechtenorganisaties leugens verspreiden over hun land.

“Zij willen dat er een einde komt aan de leugens. Zij willen dat er een einde komt aan het geweld,” klonk het.

Bartlett zei dat liefst 101 van de 193 VN-landen terroristen naar Syrië hebben gestuurd om daar mensen af te slachten en te plunderen.

Ze zei vooral te hopen dat de Verenigde Staten zullen stoppen met het financieren en steunen van terrorisme.

Regimeverandering

De mainstream media baseren zich vooral op berichten die worden verspreid door het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat vanuit Groot-Brittannië wordt gerund door één man, en de Witte Helmen.

De Witte Helmen zijn opgezet door een Britse ex-militair en worden gefinancierd door de VS en Europa.

Zij beweren mensen te redden in het oosten van Aleppo, maar toch heeft niemand daar ooit van ze gehoord, aldus Bartlett.

De hoofdreden dat onze media al deze leugens verspreiden over Syrië is regimeverandering, besloot ze.

Bekijk de hele persconferentie hier terug. [is verwijderd]


Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

Geef een antwoord