Trudeau, echo’s van Hitler

Trudeau’s echo’s van Hitler

HOE gevaarlijk in termen van bedreiging van fundamentele democratische vrijheden is Justin Trudeau’s inroepen van noodbevoegdheden tegen de Canadese truckers?

Diep verontrustende scènes van politieagressie in Ottawa tijdens het weekend, vergezeld van ongekende invallen op de persoonlijke bankrekeningen van demonstranten, maken duidelijk dat dit afglijdt naar een zeer sinister niveau van regering per dictaat.

Trudeau beweert natuurlijk een rechtgeaarde, tolerante liberaal en milieuactivist te zijn. Hij gelooft dat alles wat hij doet onbetwistbaar in het nationaal belang is, ook al haalde hij bij de laatste verkiezingen slechts 21 procent van de nationale stemmen.

Hij en zijn aanhangers hebben de truckers veroordeeld als racistisch, antisemitisch, transfoob en – bij associatie – nazi’s. Zijn uiteindelijke bedoeling bij het plunderen en opschorten van hun bankrekeningen lijkt te zijn om hen niet-staatsburgers te maken.

Zoals de wet van Godwin opmerkt, worden vergelijkingen met het fascisme dat het nationaal socialisme in Duitsland werd toen Hitler in 1933 de macht greep, vaak overdreven. Hier zijn ze misschien wel geldig.

Hitler beweerde ook een politiek progressief te zijn. Hij was een fervent voorstander van de zogenaamde groene landbouw* en van massale overheidsinvesteringen in openbare werken volgens socialistische principes.

Zijn fanatieke idealisme betekende dat hele bevolkingsgroepen als gebrekkig werden beschouwd op grond van criteria als politieke opvattingen, nationaliteit, etniciteit of lichamelijke of geestelijke vermogens. Dergelijke burgers konden worden gearresteerd en naar goeddunken van de staat in concentratie- of dwangarbeiderskampen worden geplaatst, waar miljoenen stierven.

Minder bekend over het Derde Rijk is dat toen Hitler in 1933 de macht overnam als Duits Rijkskanselier, een van zijn eerste daden het uitroepen van een nationale volkstelling was. Dit zou een belangrijk instrument worden in zijn meedogenloze campagne om zich te ontdoen van degenen die hij als gebrekkig beschouwde en om alle oppositie tegen zijn bewind het zwijgen op te leggen. Zijn doel was te weten te komen waar Joden en andere onaanvaardbare etnische minderheden zoals Roma woonden.

Hij had er alle vertrouwen in de volkstelling te laten uitvoeren omdat hij reeds een sterke relatie had opgebouwd met het Amerikaanse bedrijf IBM (International Business Machines Corporation). Zij behoorden tot de eersten ter wereld die ponskaartgegevensverwerking hadden ontwikkeld, een voorloper van computers die de registratie en manipulatie van volkstellingsgerelateerde informatie in ongekende hoeveelheden mogelijk maakten.

Om aan de eisen van de Reichstag te voldoen, investeerde IBM in 1933 het equivalent van 20 miljoen dollar in Dehomag, hun Duitse dochteronderneming. Thomas Watson, de stichtende CEO van IBM, reisde naar Duitsland om de activiteiten op te voeren, contacten te leggen met de top van de nazi’s en het startschot te geven voor de bouw van een glanzend nieuw hoofdkwartier in Berlijn.

De rol van IBM in nazi-Duitsland van 1933 tot 1945 werd volledig in kaart gebracht door de Amerikaanse journalist en historicus Edwin Black, die in 2001 zijn boek IBM and the Holocaust: The Strategic Alliance between Nazi Germany and America’s Most Powerful Corporation.

Hij zegt in de huiveringwekkende en relevante inleiding: “Dit boek zal diep ongemakkelijk zijn om te lezen. Het was diep ongemakkelijk om te schrijven. Het vertelt het verhaal van de bewuste betrokkenheid van IBM – direct en via zijn dochterondernemingen – bij de Holocaust en zijn betrokkenheid bij de nazi-oorlogsmachine die miljoenen anderen in heel Europa uitmoordde.

De mensheid had het nauwelijks in de gaten toen het concept van massaal georganiseerde informatie stilletjes uitgroeide tot een middel voor sociale controle, een oorlogswapen en een routekaart voor groepsvernietiging. . . Der Fuehrers obsessie met de vernietiging van joden was nauwelijks origineel . . . Maar voor het eerst in de geschiedenis had een antisemiet automatisering aan zijn zijde. Hitler deed het niet alleen, hij had hulp.

In de omgekeerde wereld van de Holocaust waren waardige professionals Hitlers vooruitgeschoven troepen. Politieagenten negeerden hun plicht ten gunste van het beschermen van schurken en het vervolgen van slachtoffers. Advocaten verdraaiden concepten van rechtvaardigheid … artsen bezoedelden de geneeskunde om gruwelijke experimenten uit te voeren … statistici gebruikten hun weinig bekende maar machtige discipline om hun slachtoffers te identificeren, de voordelen van hun vernietiging te projecteren en te rationaliseren, hun vervolging te organiseren … . Enter IBM en zijn overzeese dochterondernemingen’.

Black vertelt in detail dat een van de eerste gevolgen van de nieuwe gegevensverwerkingscapaciteit was dat het identificeren als Joden van individuen in Duitsland met slechts een of twee Joodse voorouders ertoe leidde dat de eerdere schattingen van de Duits-Joodse bevolking van tussen de 400.000 en 600.000 uitgroeiden tot meer dan 2 miljoen.

Terwijl de nazi-oorlogsmachine opeenvolgende naties van Europa bezette, volgde spoedig een volkstelling met gebruikmaking van IBM-technologie. Black merkt op dat elk Duits concentratiekamp een administratie bijhield die vergemakkelijkt werd door IBM ponskaarten en machines.

Trudeau, natuurlijk, heeft toegang tot veel efficiëntere technologie voor het vastleggen en manipuleren van gegevens dan Hitler. Hij heeft ook de steun van de grote techbedrijven, zoals GoFundMe, dat de betaling aan truckers van bijna 10 miljoen dollar die namens hen was ingezameld, heeft geannuleerd.

Andere techgiganten en de meeste MSM verdraaien, censureren of negeren het perspectief van de truckers en hebben hen met dezelfde extreem-rechtse, anti-vaxx borstel bezoedeld als Trudeau.

De noodbevoegdheden van de Canadese premier zijn, naar verluidt, tijdelijk. Maar het doel is om andersdenkenden en degenen die het niet eens zijn met zijn regime de kop in te drukken. Wat komt hierna?

Steve Bell, interim-hoofd van de politie in Ottawa, heeft een verontrustend inkijkje gegeven in de plannen: Als u bij dit protest betrokken was, zullen wij u actief opsporen en u vervolgen met financiële sancties en strafrechtelijke vervolging, absoluut.

Dit onderzoek zal nog maanden duren. Het heeft vele, vele verschillende stromen, zowel van een federaal financieel niveau, van een provinciaal licentieniveau, van een strafrechtelijk niveau, van een gemeentelijke overtreding van een gerechtelijk bevel, overtreding van een gerechtelijk bevel niveau.

Het zal een ingewikkeld en tijdrovend onderzoek worden dat nog enige tijd zal duren. U hebt mijn toezegging dat dat onderzoek zal worden voortgezet en dat we mensen verantwoordelijk zullen houden voor het overnemen van onze straten.

  • Bron: David Keighley
  • Voormalig BBC nieuws producer, BBC PR executive en hoofd van bedrijfsrelaties voor TV-am. Directeur van News-watch.

Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

Eén reactie

Van campfort Patrick 25 februari 2022 Reageer

Da’s geene kattenpis laat ons hopen hier nooit meer met geconfronteerd té worden

Geef een antwoord