Covid-19 roundup: Franse toezichthouders niet klaar om molnupiravir OK te geven; Brii Biosiences (hoofdkantoor China) claimt dat China’s eerste antilichaam effectief is tegen Omicron

Merck’s potentiële Covid-19 behandeling molnupiravir zal niet worden gebruikt in Frankrijk, zeiden Franse regelgevers vrijdag.

De Franse nationale gezondheidsautoriteit noemde de potentiële impact van de Omicron-variant, het feit dat de mAb-cocktail van Regeneron effectiever is, en het gebrek aan effectiviteit van de pil zelf als redenen voor het weigeren van vroege toegang tot het geneesmiddel voor patiënten die milde tot matige gevallen van Covid-19 ervaren. Frankrijk heeft reeds honderdduizenden van de pillen besteld, met het doel 50.000 patiënten te behandelen.

In de VS stemde de adviescommissie voor antimicrobiële geneesmiddelen van de FDA vorige maand met 13-10 voor het feit dat de voordelen van de pil zwaarder wegen dan de risico’s voor volwassenen binnen 5 dagen na het ontwikkelen van de symptomen van Covid. Maar de FDA moet de pil nog goedkeuren.

Brii beweert dat China’s eerste antilichaam effectief is tegen Omicron

Brii Biosciences houdt vast aan het vermogen van zijn Covid-19 antilichaamcocktail om de Omicron-variant te bestrijden, kondigde de Chinese biotech maandag aan, ook al vertoonde een van de antilichamen een daling in activiteit toen het alleen werd getest.

De cocktail werd vorige week als eerste in China goedgekeurd, maar zal pas te koop zijn wanneer de gegevens in een wetenschappelijk tijdschrift zijn gepubliceerd. Resultaten van drie verschillende laboratoria toonden gelijkenissen, zei CEO Zhi Hong.

De cocktail werd vorige week als eerste in China goedgekeurd, maar zal pas te koop zijn wanneer de gegevens in een wetenschappelijk tijdschrift zijn gepubliceerd. Resultaten van drie verschillende laboratoria toonden gelijkenissen, zei CEO Zhi Hong.

https://www.fiercebiotech.com/biotech/gsk-vet-zhi-hong-launches-brii-biosciences-260m

“Wij geloven dat de combinatie amubarvimab/romlusevimab het potentieel heeft om een best-in-class behandelingsoptie te zijn voor een breed scala van hoog-risico COVID-19 patiënten. Deze recente bevindingen onderstrepen dat onze combinatie-antilichaamtherapie goed standhoudt tegen de Omicron-variant die wereldwijd een belangrijke bedreiging voor de volksgezondheid vormt,” zei hij in een verklaring.

Het bedrijf heeft zich verzekerd van productiedeals voor 1 miljoen doses per jaar in de komende twee jaar, en 80.000 doses zijn al in voorraad. Tot nu toe zijn er nog geen inkoopdeals aangekondigd.

“Wij geloven dat de combinatie amubarvimab/romlusevimab het potentieel heeft om een best-in-class behandelingsoptie te zijn voor een breed scala van hoog-risico COVID-19 patiënten. Deze recente bevindingen onderstrepen dat onze combinatie-antilichaamtherapie goed standhoudt tegen de Omicron-variant die wereldwijd een belangrijke bedreiging voor de volksgezondheid vormt,” zei hij in een verklaring.

Het bedrijf heeft zich verzekerd van productiedeals voor 1 miljoen doses per jaar in de komende twee jaar, en 80.000 doses zijn al in voorraad. Tot nu toe zijn er nog geen inkoopdeals aangekondigd.

Geef een antwoord