1.000 privévliegtuigen verzamelen om de grote reset uit te voeren

Bron Dr. Joseph Mercola
Vertaling Vincent Schoers

VERHAAL IN EEN OOGOPSLAG

– De rijke elite reist naar de jaarlijkse bijeenkomsten van het Economisch Wereldforum via een “gestage stroom” van privévliegtuigen en helikopters om onderwerpen als mondiale duurzaamheid te bespreken

– In 2050 zal de luchtvaart naar schatting 22% van de wereldwijde koolstofuitstoot veroorzaken; toch arriveerden in 2019 meer dan 600 privévliegtuigen op het Davos Forum, en dan zijn de militaire vliegtuigen die nog eens 60 presidenten en premiers vervoerden, nog niet meegerekend

– Straaljagers zijn supervervuilers van koolstof; het idee dat de elite kan blijven vervuilen, maar gewoon koolstofkredieten kan kopen om hun vervuiling te “compenseren”, is een bedrieglijke vertoning van rook en spiegels

– Het WEF en zijn partners gebruiken de COVID-19 pandemie als “een unieke kans” om snel The Great Reset in te luiden, waarbij alles wordt veranderd, van toekomstige mondiale betrekkingen en de richting van nationale economieën tot “de prioriteiten van samenlevingen, de aard van bedrijfsmodellen en het beheer van een mondiaal gemeengoed”.

– Onderdeel van het plan is het invoeren van stakeholder-kapitalisme, waarbij particuliere bedrijven – niet gekozen leiders – “beheerders van de samenleving” worden, waardoor uw privacy en gegevens, uw voedsel en uw vrijheid in gevaar komen

Aan het begin van elk jaar stapt de elite van de wereld in haar privévliegtuigen en daalt neer in Davos, Zwitserland, een stad die niet alleen bekend staat om haar luxe ski-resorts, maar ook om het huisvesten van de jaarlijkse bijeenkomst van het Wereld Economisch Forum (WEF).

Het evenement, ook bekend als het Forum van Davos, heeft elk jaar een ander thema en biedt een wereldwijd platform voor bedrijfsleiders, regeringsambtenaren, academici en andere leden van de samenleving om “kritieke vraagstukken” te bespreken. Het WEF is een van de hoofdrolspelers achter The Great Reset, met hun “nieuwe normaal”-dictum dat je in 2030 niets meer zult bezitten en gelukkig zult zijn.

In een dergelijk schema zullen de hulpbronnen van de wereld eigendom zijn van en gecontroleerd worden door de technocratische elite. Alle voorwerpen en hulpbronnen moeten worden gebruikt door het collectief, terwijl het feitelijke eigendom is voorbehouden aan een hogere sociale klasse. Hoe “hogere klasse”?

Om de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF bij te wonen, moet je een privé-uitnodiging hebben of lid zijn van het WEF, wat tussen de 60.000 en 600.000 dollar kost. De toegangspas voor de vergadering is extra en kost in 2020 nog eens 27.000 dollar, alleen al om toegang te krijgen tot de conferentie.

Met privévliegtuigen over duurzaamheid discussiëren…

De ironie was voelbaar in Davos 2020, waar een “gestage stroom” privévliegtuigen en -helikopters arriveerde om de passagiers te laten discussiëren over de klimaatcrisis en duurzaamheid. In 2018 reisden meer dan 1.000 privévliegtuigen en -helikopters naar Davos en in 2017 landden tijdens het evenement naar schatting 200 privévluchten per dag in de stad.

Tegen 2050 zal de luchtvaart naar schatting 22% bijdragen aan de wereldwijde uitstoot van auto’s. Toch arriveerden in 2019 meer dan 600 privévliegtuigen op het Davos Forum, en dat is exclusief de militaire vliegtuigen die nog eens 60 presidenten en premiers vervoerden.

Maar we hoeven ons geen zorgen te maken over deze verwennerij van de hogere klassen ten koste van het milieu, aldus het WEF. “De leiders van het WEF, die weinig zelfbewustzijn tonen, beweren dat de jet-set klasse belooft koolstofkredieten te kopen om de uitstoot van hun vliegtuigen te compenseren,” merkte Forbes op. Dit is de zoveelste strategie van de technocratische elite om een nieuwe golf van kolonisatie op te zetten in de naam van duurzaamheid en “netto nul” koolstofuitstoot.

Rijke koolstof supervervuilers plannen om hun uitweg te kopen…

De deadline die Bill Gates heeft gegeven voor het bereiken van netto nul-uitstoot is 2050.

Het is een ironische uitspraak van de jetset elite. Gates woont in een herenhuis met een oppervlakte van 66.000 vierkante meter en reist in een privéjet die elk uur 486 gallon brandstof verbruikt. Als gevolg van het opkopen van duizelingwekkende hoeveelheden landbouwgrond, draagt hij in grote mate bij aan de uitstoot van koolstof, en zijn jet-setting levensstijl maakt hem ook een koolstof “super-uitstoter”.

Maar als het op de elite aankomt, is het “doe wat ik zeg, niet wat ik doe”. Zoals Vandana Shiva al zei, om de wereld te dwingen het nieuwe voedsel- en landbouwsysteem van The Great Reset te accepteren, worden er nieuwe voorwaarden gecreëerd door middel van netto nul “op de natuur gebaseerde” oplossingen, die allesbehalve goed voor het milieu zijn en de rijken bevoordelen.

Navdanya’s rapport, “Earth Democracy: Het verbinden van Rechten van Moeder Aarde met Mensenrechten en Welzijn van Iedereen,” legt uit:

“Als ‘de wereld voeden’ met chemicaliën en dwergvariëteiten die voor chemicaliën worden gekweekt het valse verhaal was dat werd gecreëerd om de Groene Revolutie op te leggen, dan is het nieuwe valse verhaal ‘duurzaamheid’ en ‘het redden van de planeet’. In de nieuwe ‘netto nul’ wereld zullen boeren niet worden gerespecteerd en beloond als beheerders van het land en zorgverleners, als Annadatas, de leveranciers van ons voedsel en onze gezondheid.

… “Net Zero” is een nieuwe strategie om kleine boeren uit de weg te ruimen, eerst via “digitale landbouw” en “landbouw zonder boeren” en vervolgens via de last van valse koolstofboekhouding.

Koolstofcompensatie en de nieuwe boekhoudkundige truc van “netto nul” betekent niet dat de uitstoot nul is. Het betekent dat de rijke vervuilers zullen blijven vervuilen en ook het land en de hulpbronnen van degenen die niet hebben vervuild – inheemse volkeren en kleine boeren – zullen inpikken voor koolstofcompensatie.”

Het idee dat de elite kan blijven vervuilen maar gewoon carbon credits kan kopen om hun vervuiling te “compenseren” is gewoon een kwestie van rook en spiegels. In een gesprek met Business Insider verklaarde Lucy Gilliam van de Europese non-profitorganisatie voor schoon vervoer Transport &Environment: “Je verwijdert niet echt de emissies die door dat vliegtuig zijn veroorzaakt. Het vliegtuig heeft die brandstof verbrand, en de koolstof is in de atmosfeer terechtgekomen.”

Davos 2021: Voer de grote reset uit…

In 2021 werd het Davos Forum vanwege de pandemie virtueel gehouden in januari en opnieuw in persoon in Singapore in augustus. Tijdens het vijfdaagse evenement in januari, dat werd bijgewoond door 1.507 mensen uit “de hoogste leiderschapsniveaus”, werden vijf domeinen van The Great Reset Initiatief besproken, waaronder:

  1. Het ontwerpen van samenhangende, duurzame en veerkrachtige economische systemen.
  2. Aansturen van verantwoorde industriële transformatie en groei.
  3. Verbetering van het rentmeesterschap van ons wereldwijde gemeengoed.
  4. Gebruik maken van de technologieën van de vierde industriële revolutie.
  5. Bevorderen van wereldwijde en regionale samenwerking.

Er wordt duidelijk gesteld dat de COVID-19 pandemie “een unieke kans” heeft gecreëerd om snel “The Great Reset” in te luiden, wat inhoudt dat alles wordt veranderd, van toekomstige mondiale betrekkingen en de richting van nationale economieën tot “de prioriteiten van samenlevingen, de aard van bedrijfsmodellen en het beheer van een wereldwijd gemeengoed”.

Het einddoel is om “een nieuw sociaal contract op te stellen”, wat klinkt als een verheven doel, terwijl het je precies niets zegt. “Bouw weer beter” is een slogan die vaak wordt gebruikt bij The Great Reset, en hoewel dit wordt afgeschilderd als een nieuw initiatief, is het in feite een branding van termen voor technocratie en de oude “Nieuwe Wereldorde.”

Een deel van het plan betreft de Vierde Industriële Revolutie, waarover Schwab al minstens sinds 2016 spreekt, en die “wordt gekenmerkt door een fusie van technologieën die de grenzen tussen de fysieke, digitale en biologische sferen doet vervagen.”

In termen van de overheid zal de Revolutie nieuwe technologische bevoegdheden brengen die een verhoogde bevolkingscontrole mogelijk maken via “alomtegenwoordige surveillance systemen en de mogelijkheid om digitale infrastructuur te controleren.”

Wat de effecten op mensen betreft, schreef Klaus Schwab, oprichter en ex-voorzitter van het WEF, in 2016:

“De Vierde Industriële Revolutie zal, eindelijk, niet alleen veranderen wat we doen, maar ook wie we zijn. Het zal van invloed zijn op onze identiteit en alle kwesties die daarmee samenhangen: ons gevoel van privacy, onze noties van eigendom, onze consumptiepatronen, de tijd die we besteden aan werk en vrije tijd, en hoe we onze carrières ontwikkelen, onze vaardigheden cultiveren, mensen ontmoeten en relaties koesteren.

Het verandert nu al onze gezondheid en leidt tot een “gekwantificeerd” zelf, en sneller dan we denken kan het leiden tot menselijke augmentatie. De lijst is eindeloos omdat hij alleen door onze verbeelding wordt beperkt.”

Davos 2022: Inluiden van het Stakeholderkapitalisme…

Davos 2022 vindt plaats in januari 2022, met plannen om het verhaal van The Great Reset voort te zetten. Het thema, “Samenwerken, Herstel van Vertrouwen,” zal zich richten op “het versnellen van stakeholder kapitalisme, het benutten van de technologieën van de Vierde Industriële Revolutie en het verzekeren van een meer inclusieve toekomst van werk.”

Ook wel bekend als stakeholder economie, beschreef Forbes stakeholder kapitalisme als “het idee dat een firma zich richt op het voldoen aan de behoeften van al zijn stakeholders: klanten, werknemers, partners, de gemeenschap en de samenleving als geheel.”

Het idee van stakeholderkapitalisme bestaat al minstens sinds 1932, en werd in augustus 2019 ook onderschreven door bijna 200 CEO’s van grote bedrijven. Het wordt nu echter in een stroomversnelling gebracht als onderdeel van The Great Reset.

“Bedrijven moeten nu het stakeholderkapitalisme volledig omarmen, wat betekent dat ze niet alleen hun winst moeten maximaliseren, maar hun capaciteiten en resources moeten gebruiken in samenwerking met overheden en het maatschappelijk middenveld om de belangrijkste problemen van dit decennium aan te pakken. Zij moeten actief bijdragen aan een meer samenhangende en duurzame wereld,” aldus Schwab.

Vormen van stakeholder-kapitalisme zijn echter al uitgeprobeerd en mislukt, omdat het balanceren van tegenstrijdige claims van stakeholders bijna onmogelijk was en alleen maar leidde tot massale verwarring en slechte rendementen. Het falen van deze strategie is wat grote bedrijven ertoe heeft gebracht om zich in plaats daarvan te richten op het maximaliseren van aandeelhouderswaarde.

De toekomst van voedsel, privacy en vrijheid staan op het spel…

In het stakeholder kapitalisme worden particuliere ondernemingen “beheerders van de samenleving”, zoals Schwab zei, wat volgens hem “duidelijk het beste antwoord is op de sociale en milieu-uitdagingen van vandaag”. Maar hoewel het klinkt als een goede zaak dat bedrijven uitkijken naar hun klanten, leveranciers, werknemers en de samenleving als geheel, is het onderliggende thema dat particuliere bedrijven de macht nemen over de samenleving – niet verkozen leiders.

Het WEF werkt samen met multinationale ondernemingen die de voedingsmiddelen-, olie-, technologie- en farmaceutische industrie leiden. Hoe ziet een toekomst eruit waarin deze bedrijven het voor het zeggen hebben? We hebben al fragmenten gezien, zoals de VN-top over voedselsystemen in 2021, die leidde tot een boycot door boeren en mensenrechtengroeperingen, omdat de top volgens hen de belangen van de agro-industrie, elitestichtingen en de uitbuiting van Afrikaanse voedselsystemen bevoordeelde.

Big Tech zou wel eens kunnen uitgroeien tot zijn eigen mondiale bestuursorgaan dat steeds meer macht over de samenleving krijgt. Uw privacy en gegevens, uw voedsel en uw toegang tot medicijnen zouden allemaal onder controle komen te staan van deze corporate “custodians”. Zoals politiek wetenschapper Ivan Wecke schreef in Open Democracy:

“Het plan waaruit de Grote Reset voortkwam heette het Globale Herontwerp Initiatief. Opgesteld door het WEF na de economische crisis van 2008, bevat het initiatief een 600 pagina’s tellend rapport over het transformeren van mondiaal bestuur. In de visie van het WEF zou “de stem van de overheid een van de vele zijn, zonder altijd de uiteindelijke scheidsrechter te zijn”.

… In plaats van dat bedrijven vele belanghebbenden dienen, worden in het mul-ti-stakeholder model van global governance bedrijven gepromoveerd tot officiële belanghebbenden bij de mondiale besluitvorming, terwijl regeringen worden gedegradeerd tot een van de vele belanghebbenden. In de praktijk worden bedrijven de belangrijkste belanghebbenden, terwijl regeringen een ondergeschikte rol spelen, en het maatschappelijk middenveld vooral een rol speelt in de etalage.

… Als je waarde hecht aan je recht op volksgezondheid, privacy, toegang tot gezond voedsel of democratische vertegenwoordiging, wees dan op je hoede voor de woorden ‘stakeholder-kapitalisme’ als ze opduiken op de volgende Davos-top.”

Geef een antwoord