In vaten gekweekte Eiwit is gewoon gepatenteerd nep vlees…

Analyse door Dr. Joseph Mercola

Vertaling Vincent Schoers

VERHAAL IN EEN OOGOPSLAG –

  • Laboratoriumvlees biedt particuliere bedrijven de kans om intellectuele eigendomsrechten op de ontwikkeling van vlees en zo een financiële meevaller te creëren
  • Bedrijven die de voedselvoorziening controleren door centrale productie en distributie kunnen ook bevolkingen en landen controleren.
  • In laboratoria gekweekt vlees is afkomstig van stamcellen die uit spierweefsel zijn gehaald en vermenigvuldigd in het lab; maar de mogelijkheid om weefselcellen te kweken betekent niet dat het product gezondheidsvoordelen heeft voor de eindgebruiker.
  • Wetenschappers werken nu aan in het lab gekweekt vlees dat gemaakt is van menselijke cellen die uit de binnenkant van je wang worden geoogst. Terwijl sommigen discussiëren over de vraag of dit kannibalisme is, moet een andere vraag worden gesteld over hoe dit van invloed zal zijn op de verspreiding van ziekte.

12 juli 2018 heeft de FDA een openbare vergadering belegd om te praten over hoe lab-gekweekt vlees. Zoals gerapporteerd in The Atlantic, was er aan het einde van de vergadering geen consensus. De woordenstrijd was gericht op het kiezen van een associatie die een specifieke emotionele reactie bij de consument zou oproepen.

Verschillende sprekers stonden op en noemden de lab groei “schoon vlees”, “kunstvlees”, “in vitro vlees”, “celcultuurproducten”, “gekweekt vlees” of “kweekweefsel”. Elke term had zijn voorstanders en critici.

De rundvleesproducenten hielden bijvoorbeeld niet van de term “schoon vlees”. Danielle Beck, een lobbyist voor de National Cattlemen’s Beef Association (NCBA) vertelde de verslaggever van The Atlantic dat de term “inherent beledigend is voor traditionele vleesproducenten, alsof echt vlees op een of andere manier vies is.”

Dat is echter precies wat de nep-vleesindustrie u wil doen geloven. In feite, rust de lab-gekweekt vleesmarkt rust op de schouders van de bewering dat het eten van echt vlees onze planeet vernietigt. Singapore was het eerste land dat wettelijke goedkeuring gaf voor producten die eruitzien als vlees en niet afkomstig zijn van echte dieren.

Dit besluit effende de weg voor de rest van de wereld, en vandaag de dag wordt nepvlees zo populair dat je het vindt in de meeste Walmarts, Targets, andere supermarkten en sommige populaire ketenrestaurants. De nep vleesindustrie bood hun product aan als een licht in een donkere wereld, omdat velen gebukt gingen onder de buitensporige nieuwsberichten van COVID-19 gevallen.

Het leek misschien dat de grote tech reuzen zorgden voor de voedselvoorziening op een ongekende tijd in de geschiedenis. Maar je hoeft niet al te diep te kijken naar wat er om te ontdekken dat gepatenteerd nepvlees niet gaat over “het redden van de planeet” of “duurzaamheid”, maar in plaats daarvan, gewoon een nieuwe poging is om bevolkingen te controleren, en het vergaren van grote rijkdom.

Lab-gekweekt vlees gaat over Big Business…

De voedselrecensent van de Financial Times schreef begin september 2021 een stuk, waarin hij een sterk pleidooi hield voor hoe lab-gekweekt vlees niet gaat over duurzaamheid of het maken van “groene” beslissingen, maar eerder over intellectueel eigendom (IP) en het creëren van een financiële meevaller.

Hij gaf een historische kijk op intellectuele eigendom (IP)en noemde de octrooien die zijn aangevraagd ter bescherming van ontbijtgranen, koolzuurhoudende dranken, medicijnen, vaccins, genetisch gemodificeerde planten en pesticiden. In alle gevallen was de intellectuele eigendom van Kellogg’s, Coca-Cola, McDonald’s, Big Pharma en agrochemische bedrijven was de levensader van hun financiële succes. Hij schrijft:

“Momenteel is er niet veel IP in de vleesindustrie … Het redden van dierenlevens, het voorkomen van het kappen van regenwoud, zelfs het verminderen van methaanscheten maken investeerders niet enthousiast – die veranderingen kunnen zich niet vertalen in winst.

De heilige graal is het vlees dat we consumeren te vervangen door een eigen product, het bezitten van de IP op vlees. Coca-Cola en McDonald’s zijn erin geslaagd om gepatenteerde… tot twee van de grootste voedingsbedrijven ter wereld, maar een patent op dierproefvrij ‘vlees’ kan hun prestaties volledig in de schaduw stellen.”

Bill Gates promoot het idee om 100% synthetisch rundvlees te eten om de klimaatverandering tegen te gaan. Het idee is een van zijn kernprincipes in zijn nieuwe boek waarin hij uiteenzet hoe de uitstoot van broeikasgassen. Let wel, dit boek is geschreven door een man die een 65.993 vierkante voet (6.131 vierkante meter) huis met een garage met daarin 23 auto’s, een 20 persoons bioscoop en 24 badkamers. Hij bezit nog vijf andere huizen, een paardenboerderij, vier privéjets en een “collectie” helikopters.

Volgens een studie in Business Today, bedraagt zijn jaarlijkse koolstofvoetafdruk 7.493 metric ton koolstof, waarvan een groot deel wordt geproduceerd door zijn vliegtuigen. In een artikel gepubliceerd in Forbes, 22 maart, 2021, schrijft een verslaggever:

“Nu, ik ben het niet noodzakelijk eens met Gates. En ik haat het idee van regeringen die beslissen wat hun burgers moeten eten (wat lijkt te zijn wat Gates suggereert). Maar mijn taak is om u te helpen geld te verdienen. En er is geen twijfel dat er miljarden te verdienen zijn in de technologie achter plantaardig vlees.”

Jammer genoeg zou dat wel eens de weg kunnen zijn die velen zullen volgen om rijkdom te verwerven boven gezondheid. Beyond Meat is reeds $12 miljard waard en men verwacht dat dit zal verdubbelen tegen 2025. En toch, zoals de Forbes verslaggever opmerkt, is de vleesindustrie het topje van de ijsberg. Synthetisch biologie gebruikt technologie om wetenschappers in staat te stellen leven te programmeren. Het herconfigureert DNA zodat het iets totaal nieuws produceert.

Dit is de technologie die Beyond Meat gebruikt om meer “realistische” hamburgers te maken met sojabonen. Hij wijst er ook op dat de Moderna en Pfizer COVID vaccins gemaakt zijn van een synthetische streng van genetische code en schrijft verder: “Ik geloof dat, met de mogelijke uitzondering van kunstmatige intelligentie (AI), synthetische biologie het grootste potentieel heeft van alle ontwrichtende technologie om onze wereld radicaal te veranderen.”

Wie Controle heeft over de voedselvoorziening = heeft controle over de bevolking en landen…

Het is belangrijk te beseffen dat of het nu plantaardig of lab-gekweekt is, nep-vlees is verwerkt voedsel. Namaakvlees is niet beter, of zelfs gelijkwaardig, aan echt vlees. Voedingsmiddelen die niet direct van de grond, wijnstokken, struiken, bomen, watermassa’s of dieren komt wordt beschouwd als verwerkt.

In het lab gekweekt vlees begint met een spiermonster van een koe. Eenmaal in het lab, scheiden technici de stamcellen uit het monster en vermenigvuldigen deze dramatisch. De cellen differentiëren zich in vezels die spierweefsel vormen. Mosa Meat gelooft dat één weefselmonster 80.000 kwartponders kan opleveren.

Weefselgroei in een dier ontstaat wanneer de bloedtoevoer de juiste voedingsstoffen levert voor een gezonde spiergroei. Dit vereist dat het dier gevoed wordt met een volledig en uitgebalanceerd dieet, waaruit het lichaam de nodige voedingsstoffen haalt, in de juiste hoeveelheid om de cellen te voeden.

Het menselijk lichaam haalt dan de voedingsstoffen uit regeneratief en biologisch-dynamisch geweid vlees. Echter, zoals de wetenschap in de laatste twee decennia heeft aangetoond, genereerd het kweken van cellen op suiker wel groei, maar geen gezondheid. Alleen al het vermogen om vlees te kweken in een laboratoriumkweek geeft niet aan dat het eindproduct enig gezondheidsvoordeel oplevert voor de eindgebruiker.

Plantaardig nepvlees bevat overmatige hoeveelheden omega-6 vet in de vorm van linolzuur zuur (LA). Dit is een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan een verstoorde stofwisseling. Dit metabolisch vergif de voornaamste oorzaak van de stijgende aantallen chronische ziekte. LA leidt tot ernstige mitochondriale disfunctie, verminderde NAD+ niveaus, obesitas, insulineresistentie en een radicale afname van het vermogen om energie te genereren. De genetische manipulatie die wordt gebruikt om de smaak en textuur van echt vlees te produceren. Geen gezonde vetzuursamenstelling omdat het substraat bestaat uit canola en zonnebloem oliën als de primaire bronnen van vet. De zonnebloemolie gebruikt in zowel Impossible Burgers als Beyond Meats bevat 68% LA, wat een buitengewoon hoge hoeveelheid is.

Het is gevaarlijk omdat LA gevoelig is voor oxidatie en oxidatiebijproducten veroorzaakt genaamd OXLAMs (oxidative linoleic acid metabolites). Deze bijproducten verwoesten uw DNA, eiwitten, mitochondriën en celmembranen. Dit betekent dat nep-vlees niet voldoet aan alle maatstaven van duurzaamheid en gezondheid.

Heb je gekweekt vlees van menselijke cellen overwogen?…

Laboratorium gekweekte vlees- en zuivelproducten klinken misschien als SF, maar de volgende stap voor voedselproducenten komt rechtstreeks uit de dystopische film “Soylent Green” uit 1973. De SF-film speelt zich af in New York in 2022. In het verhaal, is de Aarde ernstig overbevolkt, en mensen leven op straat.

Om in leven te blijven, krijgen de mensen rantsoenen van water en Soylent Green, wat zogenaamd een eiwitrijk voedsel is, gemaakt van plankton. Op het einde, ontdek je in deze futuristische nachtmerrie fantasie van het controleren van grote bedrijven, dat de hoge-proteïne drank eigenlijk gemaakt is van mensen.

Nu, slechts enkele maanden voor 2022, werken wetenschappers aan laboratorium gekweekt “vlees” gemaakt van menselijke cellen die geoogst zijn uit de binnenkant van menselijke wangen. Dit griezelige product werd eerst als ‘kunst’ gepresenteerd door een wetenschapper en oprichter van het biotech bedrijf Spiderwort. Tech Times meldde 22 november 2020 dat:

“Een nieuwe ‘doe-het-zelf maaltijdkit’ waarmee steaks kunnen worden gekweekt die grotendeels gemaakt zijn van menselijke cellen is onlangs genomineerd door het Londense Design Museum als het ‘ontwerp van het jaar’.

De ‘Ouroboros Steak’ is vernoemd naar het cirkelvormige symbool van een slang die erom bekend staat zichzelf eerst met de staart op te eten. Deze hypothetische kit zou later komen met alles wat een persoon nodig zou hebben om zijn eigen cellen te gebruiken om miniatuur menselijke vleessteaks te kweken…”

Deze kits zijn – nog – niet in de handel verkrijgbaar. Maar het roept de vraag op wat iemand bezielt om te denken dat het eten van een klomp vlees gemaakt van je eigen lichaam een levensvatbaar idee kan zijn? Ook moet de vraag worden gesteld of dit kannibalisme is. Degenen die het concept verdedigen beweren dat omdat je je eigen lichaam eet, het geen kannibalisme is. Echter, als het ooit commercieel beschikbaar wordt, wat is er dan om te voorkomen dat iemand vlees kweekt van andermans cellen – en het verkoopt? De ick factor daargelaten, wat voor invloed kan dit hebben op de verspreiding van ziektes? Bijvoorbeeld, tribale kannibalisme in Papoea, Nieuw-Guinea, leidde tot een prionziekte, die bijna een stam van mensen uitroeide.

In veel dorpen werd na de dood van een persoon het lichaam gekookt en geconsumeerd in een daad van rouw. Wetenschappers die de stam bestudeerden denken dat één persoon een sporadisch voorval ontwikkelde van de ziekte van CreutzfeldtJakob, ook gekend als de Gekke Koe ziekte. Door het eten van het neurologische weefsel werd de ziekte vervolgens verspreid over de hele stam. Er is niet veel voor nodig om je voor te stellen dat de vreemde en ongewone bijwerkingen die gemeld worden door mensen na het ontvangen van een COVID-19 injectie op lange termijneffecten kunnen hebben op het lichaamsweefsel. Wat gebeurt er als je dat lichaamsweefsel kweekt en opeet, van jezelf of iemand anders?

Naschrift; Bronnen en referenties gelieerd aan dit artikel zullen spoedig vertaald worden gepubliceerd.

Geef een antwoord